U16: Nederlag trods flot spil

De danske drenge spillede fredag aften den anden kamp i denne uge mod Ukraine. Efter sejren i onsdags skulle holdet forsøge at lave en ”dobbelt op”. Trods en flot kamp, hvor der var mange positive momenter i spillet, så tabte Danmark 2-1.

Julius Eskesen mod Ukraine 2014
Målscorer Julius Eskesen i kampen mod Ukraine. Foto: fodboldbilleder.dk

I dagens kamp var samtlige danske spillere og trænere bevidste om, at de ukrainske spillere ville komme ud og presse på fra kampens start. Efterukrainernes nederlag i første kamp, så skulle de fra start ud og vise, at dette var en fejl. Og selvom at man have forberedt sig på den ukrainske energifra start, så gik der alligevel kun tre minutter inden, at Ukraine fik scoret.

En angriber sparkede først forbi bolden på et forsøg på et saksespark, men fulgte hurtigt op og huggede bolden op i det korte hjørne. Et flot mål, men enskidt start for de danske drenge.

Danskerne kom dog hurtigt igen. Et frispark i det 15. minut af Julius Eskesen sejlede ind i over Ukraines keeper, som heller ikke så helt heldig ud isituationen. Et godt svar på det tidlige mål og danskerne fik dermed hurtigt udlignet føringen. Derefter var danskerne klart i teten. Det flydende spil gavi flere omgange det ukrainske forsvar problemer, men mål blev det dog ikke til.

Til gengæld fik ukrainerne pludselig lov til at bringe sig foran 2-1, da et frispark gled hele vejen igennem den danske defensiv, og strøg i mål ved denbagerste stolpe. Dermed måtte holdet gå til pausen bagud 2-1.

I anden halvleg fortsatte det flotte danske spil, og af flere omgange fik danskerne spillet sig til store chancer. Et par gange var træværket i vejen og ide andre tilfælde var det den velspillende ukrainske målmand, som stod i vejen for danske scoringer.

Men trods den flotte danske indsats, så endte det hele med et dansk nederlag på 1-2. Ærgerligt da indsatsen var til mere, men Ukraine scorede desværre tomål på to-tre chancer, og så fik man ikke scoret flere mål på de mange chancer.

Landstræner Per Holm var trods nederlag meget tilfreds med kampen:

”Den her årgang hærdes fra start. En hård skæbne i en kamp vi igen dominerer, det er ufortjent og ærgerligt - men drengene spiller altså god fodbold. Såjeg er fortrøstningsfuld for årgangen og den videre proces.”

Her er virkelig nogle spændende spillere - og vi skal nok få dem til at vinde på ”den fede måde”.

”25 spillere har nu prøvet at spille landskamp i årgangen - og der er andre lige udenfor disse, så det bliver ikke nemt at vælge 16 inklusiv 2 målmænd tilnæste opgave i Qatar i januar”.

Som nævnt er næste aktivitet for U16-landsholdet en tur til Qatar d. 11-15. januar, hvor man deltage i TRI nations turneringen. En turnering hvor detdanske U18-landshold også deltager. Trupperne udtages i starten af december.

3 15 0-1 1-1 Yaroslav Deda Julius Eskesen
35 36 39 61 Gult kort 1-2 Gult kort Gult kort Jacob Mikkelsen Yaroslav Deda Valerii Bondar Yaroslav Homenko