Landsholdsspillere på træneruddannelse

32 nuværende og tidligere topspillere deltager i december på DBU’s T-træneruddannelse i december - en tredjedel er tidligere landsholdsspillere. En af dem er Martin Jørgensen.



39-årige Martin Jørgensen nåede 102 landskampe, og slutter søndag sin aktive karriere med sin sidste kamp i AGF. Men ferien varer kort, da århusianeren allerede i december deltager på DBU's træneruddannelse. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


De er vant til vise deres fodboldtalenter inde på banen - nu gælder det i stedet kompetencerne uden for banen.

32 nuværende og tidligere spillere deltager i december måned nemlig på DBU’s T-træneruddannelse, der er en B1-licens målrettet nuværende og tidligere topspillere, der gerne vil prøve kræfter med trænerfaget.

En af dem er den tidligere rutinerede landsholdsspiller Martin Jørgensen, der i sidste uge meddelte sit endelige stop som topspiller og i morgen spiller sin sidste kamp for AGF.

”Jeg kunne godt tænke mig at blive træner på et eller andet tidspunkt, og så er det er jo en rigtig god mulighed for at se, hvad det også indebærer. Og så har det også været vigtigt for mig at fastholde en kontakt til fodboldmiljøet, nu når jeg stopper med at spille,” siger Martin Jørgensen om baggrunden for at tage en træneruddannelse.

Og DBU’s træneruddannelseskonsulent, Peter Rudbæk er enig – den ligger ’lige til højrebenet’.

”En spiller som Martin bærer jo rundt på utrolig meget erfaring og viden, som ikke kun er relevant som spiller, men som i høj grad også kan være relevant som træner. Hermed ikke sagt at du automatisk bliver en god træner, fordi du er en god spiller. Det kræver jo også, at du er dygtig til at formidle og omsætte den viden til handling. Og det er et af de redskaber, du lærer på vores T-uddannelse.”

For Martin var det en rolle som assistenttræner i AGF i foråret, der var med til at give den erfarne topspiller blod på tanden.:

”Det gav mig et rigtig godt indblik, i hvad der også kræves. Derfor glæder jeg mig også til få startet på uddannelsen og glad for at det kan ske så hurtigt efter sæsonen. I og med det er så komprimeret et kursus er jeg sikker på, at vi får rigtig meget med – også en masse redskaber til, hvordan man eksempelvis organiserer sig og bygger en træning op,” siger Jørgensen, der tror at så mange spillere vælger kurset, fordi det netop er tilpasset elitespillere.

Og så glæder han sig i øvrigt også til et glædeligt gensyn med de gamle landsholdskollegaer.

”Siger du, at Søren Larsen også er med? – uha!! Nej, det bliver jo bestemt et kærligt gensyn, men også lidt anderledes at se folk igen på en anden måde, end vi plejer. Men det bliver helt sikkert spændende – der er jo ingen, der siger, at selv om du er en god fodboldspiller er du også en god træner! men jeg glæder mig til at prøve kræfter med det,” slutter Martin Jørgensen.

Mens Martin Jørgensen har ventet til efter sin aktive spillerkarriere med at tage en træneruddannelsen, vælger et stigende antal spillere at tage den, mens de er i gang med deres fodboldkarriere.

Og det glæder Peter Rudbæk:

”Modsat tidligere oplever vi nu, at mange spillere tager træneruddannelsen mens de stadig har flere år tilbage af deres aktive karriere. Det er en stigende tendens, som antyder at nuværende topspillere tidligere end før tager ansvar for livet efter spillerkarrieren. Øgede krav på trænerfronten betyder også, at det er en stor fordel at have den indledende B-licens på, når karrieren slutter – især hvis spilleren har en ambition om en trænerkarriere på højeste niveau.”

Læs mere om T-træneruddannelsen her

Se også 'eksplosiv stigning i uddannede fodboldtrænere'


Følgende 32 spillere deltager på T-trænerkurset i december i Tilst:

Bo Svensson
Casper Daather
Cheikh Sarr
Christopher Poulsen
Danny Olsen
Emil Antonsen
Hans Paarup
Hans Henrik Andreasen
Henrik Madsen
Henrik Lyngby Bødker
Hjalte Nørregaard
Jan Kristiansen
Jesper Højlund Christensen
Jesper Lange
Jesper Myhrmann
Kaj Stefansen
Kasper Hansen
Kim Christensen
Lars Winde
Lasse Bak Nielsen
Lisbeth Kolding
Mads Timm
Mads Toppel
Martin Jørgensen
Mikkel Bischoff
Mogens Hjorth
Nichlas Hindsberg
Sladan Peric
Steffen Ernemann
Stephen Lowe
Søren Larsen
Thomas Solberg

Log ind