Imponerende dansk 2. halvleg sikrer 3-1 sejr

Serbien startede som lyn og torden, og kom foran efter blot 4 minutter. Danmark fik stille og roligt rystet chokstarten af sig, og i 2. halvleg leverede de danske drenge en flot indsats, og fik via scoringer af Bendtner, Kjær og Bendtner fortjent vendt 0-1 til 3-1 sejr.

Dansk jubel efter udligning til 1-1 mod Serbien

Sjældent har man hørt spillerne så tydeligt under nationalsangen – og for den skyld under kampen, for med nul tilskuere på lægterne var det en noget flad stemning på Stadium FC Partizan.

Det tog dog blot fire minutter før der var jubel fra de serbiske spillere – samt de trænere og øvrige officials der trods alt var på stadion, for her bragte serberne sig foran 1-0. En indlæg fra venstresiden endte via Nemanja Gudelj hos Zoran Tosic, og alene med Kasper Schmeichel sendte Tosic forholdsvis sikkert bolden i mål til 1-0.

Blot fire minutter senere var Danko Lazović tæt på at øge til 2-0, men Kasper Schmeichel leverede en flot redning på Danko Lazović’ flotte saksespark. Heldigvis misbrugte Zoran Tosic returen fra nært hold.

I de næste ti minutter var Danmark ikke for alvor med i kampen. De spæde danske forsøg der var, løb alt for ofte ud i ingenting, for den sidste og potentielt afgørende aflevering ramte aldrig rigtig den ønskede medspiller, men alt for ofte en serbisk forsvarer.

Herefter begyndte Danmark at komme mere og mere ind i kampen, og efter små 20 minutter havde Thomas Kahlenberg, Lasse Vibe og Nicklas Bendtner succes med afleveringerne, og det endte med, at Bendtner slap fri – men i en svær position – og Bendtners skud gik da også et pænt stykke forbi mål.

Men chancen til Bendtner var måske det der gav Danmark troen og selvtilliden tilbage, i hvert fald var det det Danmark der begyndte at have overtaget i opgøret – og efter knapt en halv time var Lasse Vibe meget tæt på at udligne. Efter nogle fine kombinationer kom Vibe til afslutning, den serbiske keeper Stojkovic leverede ikke prangende målmandsspil, men fik alligevel reddet bolden så meget, at den gik ud til hjørnespark.

I sidste kvarter af 1. halvleg fik Danmark presset serberne langt tilbage, og flere gange var offensiven tæt på at komme til store chancer – og i de fleste tilfælde var Lasse Vibe en væsentlig brik i opspillet. Særligt fik Kahlenberg en stor skudchance lige uden for feltet, men desværre ramte han bolden helt skævt. Men på trods af at Danmark både fik presser Serbien og skabt chancer, blev der ikke scoret, og derfor kunne serberne gå ned til pause-teen med en 1-0 føring.

Dansk dominans omsat til fortjente scoringer

Straks fra 2. halvlegs start lagde Danmark atter pres på Serbien. Blot fire minutter efter pausen erobrede William Kvist bolden og fandt med en fin aflevering Christian Eriksen, Tottenham-spilleren tog et træk og skød på mål, men desværre for Danmark ramte skuddet ydersiden af stolpen og gik til målspark.

Serberne kom ikke frem til det store – de havde spredte kontrachancer – men i de fleste tilfælde fik forsvaret eller midtbanen brudt Serbiens opspil, lang tid inden serberne kom tæt på chancen.

Efter 53 minutter viste Lasse Vibe både teknisk dygtighed og fart, da han på imponerende vis slap fri og kom til indlæg – ærgerligt nok kiksede Vibe indlægget. Vibes aktioner var nærmest startskuddet til en sand chance- og målkavalkade. Efter 57 minutter kombinerede Kvist og Boilesen – og Bendtner headede lige forbi på Boilesens indlæg. To minutter senere fik Bendtner en ny hovedstødschance, men igen gik forsøget ved siden af.

Men tredje gang var lykkens gang, for efter en times spil udlignede Bendtner til 1-1. Christian Eriksen afsluttede en lang løbetur med et skud på mål, det kunne Stojkovic ikke holde, og Nicklas Bendtner var hvor han skulle være, og sendte sikkert bolden i mål.

Blot to minutter senere kom Danmark foran 2-1. Nicolai Boilesen sendte et frispark ind i feltet, hvor Simon Kjær var umarkeret i uhørt grad, og Kjær svigtede ikke og headede stensikkert bolden ind bag den serbiske keeper.

I den næste par minutter blev der budt på to skud på træværket, først var det Danko Lazović der bragede bolden på undersiden af overliggeren, og minutter efter fyrede Peter Ankersen kanonen af og ramte overliggeren. To gode forsøg, der begge havde fortjent en bedre skæbne – eller det danske forsøg havde i hvert fald fortjent at gå ind…

I det hele tiden var det en meget livlig kamp efter Simon Kjærs scoring til 2-1. Lasse Vibe havde et par gode forsøg, Michael Krohn-Dehli fik en god skudmulighed – men Serbien havde nu også deres muligheder, dog fik den danske defensiv hver gang afværget hjemmeholdets forsøg.

Med fem minutter tilbage af kampen kom Lasse Vibe atter afsted mod det serbiske mål. Angrebet så i første omgang ud til at løbe ud i sandet, Vibe fik dog spillet Michael Krohn-Dehli som slog en fiks aflevering ind mod Bendtner. I det situation kiksede den serbiske offsidefælde fuldstændig, og Bendtner kunne nemt sende bolden i mål til 3-1.

Der blev ikke scoret yderligere, og dermed kan Danmark tage hjem med en 3-1 sejr og tre meget fortjente point!

Resterende EM-kvalifikationskampe

Danmark-Serbien (13. juni 2015), Danmark-Albanien (4.september 2015), Armenien-Danmark (7. september 2015), Portugal-Danmark (8. oktober 2015).

Serbien-Danmark 1-3 (1-0)
1-0 Zoran Tosic (4’), 1-1 Nicklas Bendtner (60’), 1-2 Simon Kjær (62’), 1-3 Nicklas Bendtner (85’)
Ingen tilskuere på Stadium FC Partizan i Beograd

Den danske startopstilling
Kasper Schmeichel - Peter Ankersen (70’ Lars Jacobsen), Simon Kjær, Andreas Bjelland, Nicolai Boilesen - Thomas Kahlenberg (88’ Rasmus Würtz), William Kvist, Christian Eriksen - Lasse Vibe, Nicklas Bendtner (87’ Yussuf Poulsen Lars Jacobsen), Michael Krohn-Dehli

Ikke benyttede spillere: Stephan Andersen, Jonas Lössl, Jannik Vestergaard, Kian Hansen, Simon Poulsen, Nicolaj Thomsen, Pierre Emile Højbjerg, Morten 'Duncan' Rasmussen og Uffe Bech

Dommerne
Dommer: Cüneyt Çakır (TUR)
Liniedommere: Bahattin Duran (TUR) og Tarik Ongun (TUR)
Additional assistant referees: Hüseyin Göçek (TUR) og Barış Şimşek (TUR)
4. dommer: Mustafa Eyisoy (TUR)

Statistiske vinkler EFTER kampen mod Serbien:

• Det var første gang, at Danmark spillede en A-landskamp mod Serbien og første gang, at Danmark spillede en A-landskamp uden tilskuere.
  • Nicklas Bendtner scorede sit 25. (og 26.) mål for Danmark som den 8. landsholdsspiller nogensinde og den første siden Jon Dahl Tomasson rundede 25 mål i 2003.
  • Det var 8. landskamp i træk spillet på en fredag uden dansk nederlag (seks sejre og to uafgjorte).
  • Det var tredje gang, at den tyrkiske dommer, Cüneyt Çakır, dømte det danske A-landshold, og det var tredje gang, at kampen gav point til Danmark (to sejre og en uafgjort)
  • Det var 6. gang Danmark spillede en A-landskamp på datoen 14. november. De seks kampe er endt med tre sejre, to uafgjorte og et nederlag samt en målscore på 10-5.