Hård kamp for EM-billetten for U17 og U19

Det var en gang blandede bolsjer, da der onsdag formiddag blev trukket lod i Nyon frem mod forårets vigtige EM-kvalifikationskampe for henholdsvis U17 og U19-kvinderne.

Resultatet af dagens lodtrækning: Foto: DBU



Det var en stram tidsplan, der blev fulgt under dagens lodtrækninger i Nyon.

Udover lodtrækningerne til U17 og U19 UEFA Elite Round var der således også lodtrækning til første EM-kvalifikationsrunde efteråret 2015 og kvindernes CL. Det betød at lodtrækninger blev rykket frem og rundt.

Det var derfor to spændte landstrænere, der med tålmodighed så med over skærmen direkte fra Nyon, hvor altså forårets modstandere i kampen om en billet til sommerens EM-slutrunde blev fundet.

U17: Dynamitpulje med Norge og Sverige
U17 møder i Elite Round Østrig, Norge og Sverige og turneringen spilles i Østrig.

”Ja, man må vel ikke bande højlydt – men en meget svær pulje! Selvfølgelig interessant at møde to af vores nordiske naboer fra Norge og Sverige – to rigtig stærke hold, og vi bliver i hvert fald matchet på højeste niveau! Østrig er et hold på vej frem og har netop slået Tyskland,” lyder det fra landstræner Anders With Damgaard, der understreger:

”Der er lagt op til en meget spændende og svær kvalifikation, men hvor alle kan slå alle! Derfor bliver optakten helt afgørende for, hvor stærkt vi står, så jeg håber vi sammen med klubberne kan skabe optimale rammer forud for de afgørende kampe. ”

EM-spilles på Island fra 22. juni til 4. juli.

I første kvalifikationsrunde blev Ungarn, Israel og Wales trukket op af glasbowlen. Ungarn er vært og kampdagene er 10., 12. og 15. oktober

U19: Danmark mod de forsvarende europamestre
U19 møder i Elite Round Holland, Tjekkiet og Slovenien og turneringen spilles i Holland.

”Jeg har egentligt lidt blandede følelser omkring puljen. Holland er forsvarende europamestre, og har stadig en del spillere tilbage på årgangen, og er derfor naturligvis en rigtig svær modstander. Modsat undgik vi både Tyskland og Frankrig, hvilket jeg er glad for. Tjekkiet og Slovenien skal vi gerne kunne matche os med,” siger landstræner Søren Randa-Boldt, der kalder Holland for favoritter:

”Det bliver rigtig spændende, og  nogle meget lige kampe. Men jeg tror bestemt på det, selv vi nok må anse Holland som favoritter i og med de også er på hjemmebane,” slutter Randa-Boldt.

EM spilles i Israel fra 15. juli til 27. juli.

I første kvalifikationsrunde blev Letland, Rumænien og Hviderusland trukket op af glasbowlen. Hviderusland er vært og kampdagene er 15., 17. og 20. september.

Læs mere om dagens lodtrækninger og se video fra lodtrækningen på www.uefa.com

Log ind