2-0 sejr til Rumænien

Efter en meget lige og målløs 1. halvleg, slog Rumænien til to gange på få minutter kort inde i 2. halvleg. Claudiu Keserü scorede de to mål, der sikrede en 2-0 sejr til Rumænien.

Man skulle tro, at en venskabskamp ville starte stille og roligt i gang, men det varede ikke mange minutter, før Danmark stille og roligt havde overtaget meget af spillet. Om det var bevidst at rumænerne så tidligt overlod initiativet til Danmark skal være usagt.

Der var ikke engang spillet otte minutter før Danmark havde haft to fornuftige chancer. Først kom William Kvist højest på et hjørnespark, men fik desværre ikke headet bolden inden for målrammen, og kort efter endte en fint sammenspil mellem Lars Jacobsen og Lasse Vibe med, at debutanten Lucas Andersen kom til skud – skuddet gik dog et par meter forbi mål.

Rumænerne havde også en tidlig chance, hvor de faktisk havde bolden i mål. Et rumænsk frispark blev headet højt op i luftet af Simon Kjær, og da den dumpede ned fra himlen endte bolden med at gå i mål. Der blev dog skubbet lidt rigeligt til Andreas Bjelland på stregen, og derfor blev der – korrekt – dømt frispark til Bjelland.

Herefter skulle der gå næsten 10 minutter før den næste chance kom. Den tilfaldt Rumæniens Paul Papp, hans langskud gik snert over mål – men Stephan Andersen så nu også ud til, at have helt styr på situationen.

Midt i 1. halvleg måtte Danmark udskifte Lucas Andersen med Rasmus Wütz, for den unge Ajax-spiller fik ved et tilfælde en rumænsk albue i hovedet. Hvad der præcist skete med Lucas Andersen var ikke helt klart, ud over at han fik et slag over munden, men det førte ærgerligt nok til den første danske udskiftning.

Omkring halve time havde Rumænien fået ædt sig tilbage i opgøret, uden at de dog havde fået overtaget. Det var en meget lige kamp, begge mandskaber var påpasselige i defensiven men det så til gengæld ud til at koste offensivt, for hverken Rumænien eller Danmark fik skabt nogle farlige chancer frem til pausen.

Efter 45 minutter – plus et minuts tillægstid – fløjtede den slovenske dommer Slavko Vincic den målløse 1. halvleg af.

To rumænske mål på fire minutter blev afgørende

De sidste 45 minutter blev skudt i gang med et par udskiftninger. Uffe Bech og Jannik Vestergaard afløste henholdsvis Anders ’AC’ Christiansen og Simon Kjær. Igen kom Danmark bedst fra start, og igen kom William Kvist tidligt frem til en fin chance på et hjørnespark, men igen headede Kvist over mål.

Men på trods af den gode danske start, blev det rumænerne der kom foran. Alexandru Chipciu trak ind fra venstrekanten, og fandt med en fornem aflevering Claudiu Keserü, der kvitterede for afleveringen med køligt at trække forbi Stephan Andersen og sende bolden i mål til 1-0.

Minutter efter 1-0 scoringen var det ved at blive 2-0. Alexandru Maxim kom af sted på en friløber, men heldigvis gik Maxims skud lige forbi mål. Fire minutter senere var Maxim atter tæt på 2-0, denne gang sad skuddet indenfor målrammen, men Stephan Andersen reddede flot.

Der gik dog ikke mange sekunder fra Maxims skud på mål til Claudiu Keserü øgede til 2-0. Keserü fik bolden 4-5 meter udenfor feltet, tog et træk og bragede så bolden ind bag en chanceløs Stephan Andersen.

Efter de to rumænske træffere gik kampen en smule ned i tempo. Rumænien virkede meget tilfredse med at føre 2-0, og Danmark virkede en smule rystede over de to hurtige træffere. Med omkring 20 minutter af kampen kom Danmark til et par halve chancer, blandt andet var Lasse Vibe lige ved at slutte et længere raid med en scoring, men den rumænske keeper Costel Pantilimon reddede til hjørne.

Den resterende del af kampen bød ikke rigtig på nogle danske chancer – og ud over et enkelt rumænsk langskud – heller ikke på mange farlige indslag fra hjemmeholdet. Opgøret endte derfor med en rumænsk 2-0 sejr, en sejr der blev hevet i land på nogle effektive minutter – men alt i alt var det en fortjent sejr til Rumænien!

Kampfakta
:

Rumænien-Danmark 2-0 (0-0)
1-0 Claudiu Keserü (53’), 2-0 Claudiu Keserü (58’),
Kampen blev spillet på Arena Națională i Bukarest

Den danske startopstilling

Stephan Andersen - Lars Jacobsen, Simon Kjær (46’ Jannik Vestergaard), Andreas Bjelland, Nicolai Boilesen (79’ Simon Busk Poulsen) - Anders ’AC’ Christiansen (46’ Uffe Bech), William Kvist Jørgensen (70’ Kian H. Hansen), Nicolaj Thomsen - Lasse Vibe (73’ Yussuf Yurary Poulsen), Nicklas Bendtner, Lucas Andersen (27’ Rasmus Würtz).

Ikke benyttede spillere: Kasper Schmeichel, Peter Ankersen, Christian Eriksen, Jonas Lössl

Dommerne

Dommer: Slavko Vincic (SVN)
Linjedommere: Matej Zunic  (SVN) og Bojan Ui (SVN)

Statistiske vinkler EFTER kampen mod Rumænien:

• Danmark spillede mod Rumænien sin officielle landskamp nr. 800 siden den første landskamp i oktober 1908. Jubilæumskampen endte med nederlag for første gang siden #200 i 1956 (1-5 mod Sovjetunionen).
  • For første gang siden 30. januar 1993, mod USA i Tempe, havde Danmark tre debutanter i startopstillingen. Det blev til en fjerde debutant, Kian Hansen, hvilket senest skete i landskampen mod Tyrkiet i november 2012.
  • Danmark tabte årets sidste landskamp for første gang siden 2008, hvor det på Brøndby Stadion blev til et nederlag på 0-1 til Wales.
  • Med kun 10 scoringer i landskampåret 2014 blev det den mest målfattige sæson siden 1997, hvor de danske spillere også kun fik scoret 10 mål (men i 6 landskampe).