MENU

Kvinderne klar til Schweiz

Kvinde Landstræner Nils Nielsen har udtaget truppen til VM-kvalifikationskampen mod Schweiz.


Foto: fodboldbilleder.dkLandstræner Nils Nielsen har i dag udtaget 16 af de 18 spillere, som i næste måned møder Schweiz i en vigtig VM-kvalifikationskamp.

Holdet har haft de bedste forberedelsesmuligheder eftersom de netop er hjemvendt fra Algarve, hvor de deltog i en træningsturnering mod nogle af verdens bedst rangerede hold. Her blev det blandt andet til en stor sejr over verdensranglistens nummer 1, USA. En kamp, som er vigtig for det unge hold ifølge træneren:

”Sejren mod USA kommer til at betyde meget for holdet, som er forholdsvis urutineret. Vi fik bevist, at vi kan udrette noget sammen mod verdens nummer et, så det kan vi også gøre mod holdene i VM-kvalifikationen,” siger Nils Nielsen.

Næste stop i VM-kvalifikationen er Schweiz som ligger på førstepladsen i Danmarks pulje med 12 point, hvor Danmark ligger på tredjepladsen med fire point – dog med en kamp mindre end Schweiz. Danmark har allerede har mødt Schweiz en gang, hvor det blev til et nederlag på 1-0 efter et mål halvvejs i første halvleg.

 ”Det bliver en svær kamp, men en kamp som vi ser frem til, og som vi skal vinde, hvis vi skal holde liv i chancen om at blive nummer et i puljen og dermed direkte kvalifikation til VM. Schweiz er pt det stærkeste hold i gruppen og har et verdensklasse angreb. Det gør det svært for os, for vi kan ikke bare smide det hele frem, men er nødt til at tage højde for det i den anden ende”.

Landstræneren har til kampen mod Schweiz måtte se bort fra to de offensive profiler Pernille Harder og Nadia Nadim, som er ramt af henholdsvis skader og karantæne. Til gengæld er der igen blevet plads til Emma Madsen, Janni Arnth og Luna Gewitz, som er tilbage fra skader og derfor heller ikke var med i Algarve. Truppen vil blive suppleret med to spillere inden afgangen til Schweiz.

Kvindelandsholdet samles den 7. april med træning på Amager, hvorefter turen dagen efter går til Schweiz, hvor kampen spilles torsdag den 10. april kl. 19.00.

Kampen livestreamens direkte på det schweiziske fodboldforbuds hjemmeside 

Se hele truppen her

Spiller Klub
Cecilie Breil Sørensen B93/HIK/Skjold
Stina Lykke Petersen FCR 2001 Duisburg
Janni Arnth Jensen Fortuna Hjørring
Luna Gewitz Fortuna Hjørring
Theresa Nielsen Brøndby IF
Johanna Rasmussen Kristianstads DFF
Julie Trustrup Jensen Brøndby IF
Karoline Smidt Nielsen Fortuna Hjørring
Katrine Veje Brøndby IF
Line S. Jensen Fortuna Hjørring
Mariann Gajhede Knudsen Linköpings FC
Nanna Christiansen B93/HIK/Skjold
Simone Boye Sørensen Brøndby IF
Sofie Junge Pedersen Fortuna Hjørring
Emma Madsen Brøndby IF
Sanne Troelsgaard Brøndby IF

Log ind