Dansk nederlag efter straffe

ALGARVE CUP: Der skulle straffesparkskonkurrence til efter uafgjort 1-1 mellem Kina og Danmark i ordinær spilletid. Her startede Kina dårligst men sluttede bedst. Danmark taber sammenlagt 6-7.

Danmark kom efter en flot kamp mod verdensrangslistens nr. 1 ned på jorden igen, da de onsdag formiddag mødte ranglistens nr. 18 Kina i kampen om 5. pladsen.  Det blev en kamp, der bestemt ikke havde samme underholdningsværdi som mandagens kamp mod USA.

Det var faktisk overordnet set en ganske sløj første halvleg, hvor danskerne var lidt på hælene og ikke kunne få spillet til at hænge sammen på Portugals Estadio Municipal De Albufeira.

Der var ikke mange chancer til nogle af holdene, men Kina lykkedes dog alligevel med at få bolden i mål efter kun seks minutters spilletid. En hård start for de danske piger…

Kort efter er Kina tæt på igen – heldigvis er Sanne T på stregen og får sparket bolden væk – og det bliver ved skrækken.

Danmark formåede desværre ikke at sætte sig i gennem og tempoet trækkes gevaldigt ud af kampen. Noget der helt sikkert ikke passer det hurtige danske spil. Det resulterede i meget få muligheder til begge sider og Danmark går derfor til pause bagud 0-1.

I anden halvleg blev meget af spillet flyttet op på kinesernes halvdel, og danskerne var mere aggressive på bolden, var meget bedre i opbygningsspillet og farligere.  Der blev i høj grad presset på for en udligning – Karoline var meget tæt på en dansk udligning, men lige forbi stolpen efter 10 minutter.  Fem udskiftninger skaber lidt mere uro og med ca. 10 minutter igen får Danmark tilkæmpet sig et straffespark - Julie Trustrup fældes i feltet. Det udnyttes køligt af Sanne Troelsgaard  og 1-1.

Da kampen skulle afgøres denne onsdag gik kampen direkte til straffespark. Her stratede Danmark bedst men sluttede dårligst og taber dermed kampen 7-6. Danmark fik dermed en sejr og tre nederlag med hjem fra Algarve. Reaktioner følger på www.facebook.com/kvindefodbold

Dommer Sheena Dickson (CAN)
Linjedommere Milagros Leonardo (DOM) og Elisabeth Aguilar Molina (SLV) 4. Dommer: Melissa Borjas Pastrana (HON)