Vi skal være skarpe mod Island

De danske fodboldkvinder skal søndag sikre sig en sejr mod Island for a bevare VM-håbet. Men det kræver, at Danmark formår at styre kampen, lyder det fra den danske landstræner.



Anfører Line Røddik er tilbage i truppen som en af de ruterede kræfter, der sammen med rest af det danske kvindelandshold skal sikre Danmark alle tre point mod Island søndag i Vejle. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


De seneste dag har overskrifterne handlet om alt andet end den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Island. Men kampen søndag i Vejle kræver 100 procent fokus fra både træner og spillere, da kravet til det danske kvindelandshold er en sejr og alle tre point hvis drømmen om en VM-slutrunde næste år i Canada skal holdes intakt.

”Vi skal fokusere på at få omsat vores fine spil til nogle tilstrækkeligt store chancer, så vi kan få scoret nogle vigtige mål. Det har ikke ændret sig fra de seneste kampe. Vi er på vej derhen, hvor vi gerne vil være, og hvor vi bliver mere direkte på den sidste tredjedel. Og det skal vi også være i morgen, for det er et meget fysisk hold, vi møder,” siger Nils Nielsen.

Men Island er ikke nogen nem modstander for de danske piger, understreger landstræneren:

”Hvis Island skal slå os er det fordi, at de formår at få kampen til at foregå på deres præmisser og ikke på vores. De stærke og meget fysiske, også spiller de også meget direkte, og det kan give os udfordringer. Vores chance er, at vi styrer kampen, og den spilles på vores præmisser. Og her er det jo også vigtigt for stabiliteten på holdet, at vi har alle til rådighed, hvilket vi er tæt på nu. Så vi har da bestemt en chance for at få sejren mod Island,” siger Nils Nielsen.

Senest Danmark mødte Island var i en testkamp forud for sidste sommers EM-slutrunde i Sverige, hvor begge nationer deltog. Her vandt Danmark 2-0 over de nordiske naboer.

Island ligger aktuelt over Danmark i VM-gruppen, og derfor er altså en sejr påkrævet, hvis Danmark fortsat skal have en chance for 2. pladsen, der kan give adgang til play off.

Kampen sendes på TV3 Sport fra 12.55 – ligeledes vil kampen blive opdateret på både www.uefa.com samt www.facebook.com/kvindelandsholdet.

Læs også:
'Selvtillid og rutine skal give dansk sejr' (12. juni 2014)
’Anføreren tilbage i skæbnekampe’ (26. maj 2014)


Fanzonen varmer op til fodboldfes
t

DBU’s Landsholdsklub og hovedsponsor for kvindelandsholdet, 3F, varmer op foran stadion inden kampen, hvor musik, konkurrencer og ansigtsmaling vil være en del af underholdningen op til kampen.

Læs om billetsalg her


Log ind