MENU

U19: Sejr i sidste kamp

U19-landsholdet vandt en sikker 3-1 sejr over et defensivt indstillet litauisk landshold.U19-landsholdet efter 3-1 sejren over Litauen. Foto: Steen Gleie 

Man kunne næste føle sig hensat til skolegården, hvor et af de sjove spil var ’mur’. 

Og det var præcist, hvad det danske hold var ude for mod Litauen i den sidste kamp ved Eliterunden i Spanien.

På et regnfuldt stadion mødte holdet en solid defensiv fra et meget kompakt hold, men allerede efter tre minutter fandt man en åbning, da Joachim Andersen lagde en millimeter præcis aflevering over 30 meter, hvor Mads Petersen gled til baglinjen og serverede en perfekt bold til Emiliano Marcondes og så var det 1-0.

Efter 16 minutter var det et andet taktisk våben, der gjorde det til 2-0, da Mads Nordam steg til vejs og headede en hjørnesparksbold ind.

Modstanderne var stort set ikke over midten og den danske chancebog blev mere og mere fyldt, men ind ville bolden ikke. Og lige sekunder inden pausen kom den omstilling, som man ikke fik lukket ned for, og så stod det 2-1.

Det danske hold kom godt ud efter pausen, men kunne ikke bryde defensiven ned. Det blev dog til fine forsøg, og efterhånden som kampen skred frem, fik danskerne større muligheder, da litauerne blev trætte.

Flere danske spillere havde forsøg lige forbi eller lige over, eller hvor målmanden fik reddet. Og da Litauen pludselig begyndte at stikke op med 10 minutter igen, kunne man fornemme en vis nervøsitet.

Men med tre minutter igen fik Danmark straffe og en af de bedste denne aften, nemlig Emiliano Marcondes gik op for at sparke. Desværre på undersiden af overliggeren. Men til alt held gled Frederik Børsting igennem minuttet efter, og stod det 3-1. Det lykkedes faktisk at brænde endnu et straffe og så løb tiden ud. Både i kampen og for årgang 95. 

Det var sidste kamp som ungdomsspillere og nu venter hård konkurrence på U21 for de bedste fra årgangen.

Efter kampen udtalte en glad landstræner Bent Christensen Arensøe:

”Selvfølgelig tog vi til Spanien med en tro på, at vi kunne overraske i en meget svær pulje. Det viste sig, at vi mod Spanien og Tyskland tabte vi til to nationer, der var bedre på mange parameter end os. Blandt andet viste de tekniske færdigheder og skarphed i felterne, men trods dette var vi med i lange faser af kampene og viste, at vi ikke er så langt efter. Så det var bestemt berettiget, at vi havde kvalificeret os til Eliteround.”

”Man kan sige, at manglende skarphed og kynisme i felterne, især i modstanderens, også kom til udtryk i dagens kamp mod Litauen. Vi satte vores spil flot og fik skabt mange gode chancer ud fra skabeloner, som vi havde trænet. Vi havde totalt styr på Litauen og var dem overlegne i store faser af kampen. Dog må vi erkende, at vi skal bruge for mange og for store chancer for at score og får derfor ikke lukket kampen rigtig. Litauen får en stor chance, fordi vi ikke er koncentreret, og de scorer så et flot mål. Men det er fuldstændigt misvisende, at det kun står 2-1 ved pausen. Dog er jeg alt i alt meget tilfreds med forløbet af kampen, og vi holdt vores game plan i store dele af kampen og vinder fortjent,” sagde den danske landstræner.

”Vi kan tage herfra med stolthed og drengene har vist de danske farver flot frem og vist meget flot fodbold. Dette var årgang 95s sidste kampe, og jeg glæder mig til at følge dem i fremtiden. Nu skal vi se, om de kan tage det sidste step som seniorspillere. Tak for alt til 95´erne,” slutter landstræneren.

Kamprapport
Hold U19-landsholdet
Kamp Litauen - Danmark
Tid 5. juni 2014
Sted Estadio Pasaron, Pontevedra
Status Eliterunde
Resultat 1 - 3
Tilskuere 307
Dommer Adam Nemeth (Ungarn)
Linjedommere Enrique Ferreiros (Spanien)– Zoltan Bozo (Ungarn)
4. dommer Ignacio Villanueva (Spanien)
Startopstillingen
Nr Spiller Klub
16 (GK) Thomas Hagelskjær AGF
3 Jeppe Brinch Esbjerg
4 Jacob Dehn © Randers FC
5 Mads Nordam FC København
7 Jonas Hansen Esbjerg fB
9 Marcus Solberg AGF
10 Emiliano Marcondes FC Nordsjælland
12 Joachim Andersen FC Twente
14 Frederik Børsting AaB
17 Daniel Stückler Brøndby IF
18 Mads Pedersen FC Nordsjælland
Kampforløb
Min Status Spiller
3 0 - 1 Emiliano Marcondes
16 0 - 2 Mads Nordam
45 1 - 2 Donatas Segzda
69 Gult kort Vykintas Slivka
86 Gult kort Alvares Meskinis
88 1 - 3 Frederik Børsting
90+2 Gult kort/rødt kort Alvares Meskinis
Ind- og udskiftninger
Min Ind Ud
45 6. Jacob Blåbjerg (AaB) Mads Pedersen
51 11. Mikkel Jensen(FC Nordsjælland) Daniel Stückler
70 2. Emil Peter Jørgensen (OB) Jeppe Brinch
Ikke benyttet
1 Jeppe Højbjerg Esbjerg fB
13 Yones Felfel FC København
15 Jannik Pohl AaB
Spillede ikke (skadet)
8 Mikkel Wohlgemuth FC København

Log ind