U19: Klart nederlag til Tyskland

Periodevis godt spil var ikke nok mod Tyskland, der med en 4-0 sejr slukkede Danmarks EM-drømme endegyldigt. U19 spiller sidste kamp mod Litauen torsdag klokken 20.30



Den danske start 11'er mod Tyskland. Foto: Steen Gleie 


Det var et fint opsat dansk hold, der mandag trådte ind på Celta Vigos bane Balaidos. Og i de første minutter af kampen blev det tydeligt, at selvom Tyskland var storfavorit, så havde danskerne ikke tænkt sig at lægge sig ned frivilligt.

Allerede efter seks minutter havde Danmark det første forsøg på mål. Og efter et kvarters spil var det helt lige mellem de to hold.

Så ramte uheldet Danmark, da en godt spillende Mikkel Wohlgemuth måtte lade sig udskifte efter en skade i knæet. Det betød lidt justeringer, men Danmark så egentlig ud til at være kommet sig over uheldet, da man ikke rigtigt fik bolden væk og pludselig stod det så 1–0 til Tyskland.

I minutterne efter havde først Emiliano Marcondes et fint forsøg, og dernæst blev Marcus Solberg spillet fri, men hans afslutning ramte undersiden af overliggeren. Endvidere havde danskerne i flere faser i kampen kontrollen og fik spillemæssigt et overtag og fik vist meget fint spil dog uden at skabe den oplagte chance.

Fra start af anden halvleg kom Danmark godt fra land, og fik trykket tyskerne godt. Der var fine pasninger, og det så lovende ud, da holdet så blev ramt først af en mindre misforståelse og kom bagud 2–0, og næppe var bolden givet op, før tyskerne igen relativt nemt kunne bringe sig på 3–0. 

Holdet skal have ros for ikke at give op, og man prøvede stadig at få spilmønstrene til at sidde og skabte også flere gode muligheder, men igen fik Tyskland lov til at score relativt nemt, og så var på måltavlen en afklapsning, som man ikke spilmæssigt havde oplevelsen af!

Man vidste inden turneringen, at det ville blive svært at gå videre med to topnationer i puljen, men til gengæld er man blevet udfordret på øverste hylde og har helt sikkert lært, at i internationale topkampe, så skal man udnytte marginalerne og det var måske det, som var afgørende i dag.

”Udgangspunktet på turneringen var helt klart at vi skulle spille vores chance mod to stærke nationer,” sagde U19¬-landsholdets træner Bent Christensen Arensøe efter kampen og fortsatte. 

”Vi har vist mod Spanien og Tyskland, at vi kan være med i faser i kampene, men også at vi skal udnytte vores momentum i kampene. Dagens kamp er jeg meget tilfreds med spillet i store dele af kampen, og vi fik sat spillet bedre end mod Spanien - dog fik vi ikke udbytte af vores gode faser undervejs,” sagde U19-landstræneren.

”Det, som spillerne skal tage med fra kampen, er, at fodbold kampe bliver afgjort i felterne, og at man på dette plan ikke får mange muligheder, og at man bliver straffet i eget felt. Nu ser vi frem mod den næste kamp, og selvom vi har udspillet vores rolle i puljen, så er kampen vigtig, da den tæller ranglistepoint til de kommende landshold,” slutter Bent Christensen Arensøe.

På torsdag kl. 20:30 spiller holdet sin sidste kamp mod Litauen.

Kamprapport
Hold U19-landsholdet
Kamp Danmark - Tyskland
Tid 2. juni kl. 12:00
Sted Balaidos, Vigo
Status Eliterunde
Resultat 0 – 4 (0 – 1)
Tilskuere 207
Dommer Andreas Pappas (Grækenland)
Linjedommere Kostas Polychronis (Grækenland) - Enrique Ramos (Spanien)
4. dommer Ignacio Iglesias (Spanien)
Startopstillingen
Nr Spiller Klub
1 (GK) Jeppe Højbjerg Esbjerg fB
3 Jeppe Brinch Esbjerg fB
4 Jacob Dehn © Randers FC
5 Mads Nordam FC København
6 Jakob Blåbjerg AaB
7 Jonas Hansen Esbjerg fB
8 Mikkel Wohlgemuth FC København
9 Marcus Solberg AGF
10 Emiliano Marcondes FC Nordsjælland
13 Yones Felfel FC København
14 Frederik Børsting AaB
Kampforløb
Min Status Spiller
31 0 - 1 Maximillian Meyer
56 0 - 2 Maximillian Meyer
60 0 - 3 Hany Mukhtar
89 0 - 4 Marc Stendra
Ind- og udskiftninger
Min Ind Ud
18 12. Joachim Andersen (FC Twente) Mikkel Wohlgemuth
61 11. Mikkel Jensen (FC Nordsjælland) Yones Felfel
73 15. Jannik Pohl (AaB) Marcus Solberg
Ikke benyttet
2. Emil Peter Jørgensen OB
16 (GK) Thomas Hagelskjær AGF
17 Daniel Stückler Brøndby IF
18 Mads Pedersen FC Nordsjælland

Log ind