MENU

Nye ansigter i Superligaen

Jørgen Nielsen og Benjamin Svedborg er nye dommere i Superligaen, mens Benjamin Leander rykker op i NordicBet Ligaen. Tre nye dommere i 2. division.Fodbolddommer Jørgen Nielsen er i næste sæson at finde i Superligaen. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Transfervinduet sikrer hver sæson nye ansigter og navne som danske fodboldfans skal vænne sig til, når den bedste danske række fløjtes i gang den 18. juli.

Det er dog ikke kun de danske superligahold, der efter sommerferien vil præsentere nye navne - også på dommersiden præsenteres der to nye ansigter. 31-årige Jørgen Nielsen og 28-årige Benjamin Svedborg er således netop af DBU’s Elitedommergruppe blevet rykket op i Superligaen fra NordicBet Ligaen. Og det er to erfarne dommere, der nu bliver en del af Superligaens dommertrup.

Jørgen Nielsen havde i 2008 en enkelt sæson i 2. division inden han året efter blev rykket op i 1. division, hvor han har dømt siden 2009. Benjamin Svedborg blev i 2009 indrangeret i 2. division og kunne også året efter, i 2010, kalde sig 1. divisionsdommer. Begge har været en del af DBU’s målrettede talentprogram på dommersiden og samtidig været fjerdedommer under adskillige superligakampe.

”Det er jo rigtig glædeligt at se endnu et resultat af vores målrettede talentudvikling på dommersiden, hvor vi i de sidste mange år målrettet har lagt mange ressourcer ind på at udvikle den voksende talentmasse, som vi har oplevet på dommersiden. Et arbejde, der er med til fortsat at sikre en høj (dommer)kvalitet i vores ligaer,” siger kaj Østergaard, der er formand for DBU’s Elitedommergruppe.

Det er dog ikke kun i Superligaen, at der præsenteres nye navne. Benjamin Leander, der deltog på en af DBU’s første fodbolddommerskoler har siden satset på dommergerningen og rykker efter sommerferien op i 1. division. Allan Borgstrøm, Esad Deronjic og Jim Jeppesen rykkes samtidig op i 2. division.

Elvis Boric og Rasmus Hornemann er nye divisions linjedommere, hvilket betyder at de kan komme i aktion i såvel NordicBet Ligaen som i 2. division.

På kvindesiden er der ingen ændringer for 3F Ligaen eller 1. division.

Se dommerindrangeringen for efteråret 2014 her

Log ind