Licenssystemet for 3F Ligaen suspenderet

DBU’s bestyrelse vurderede på dagens bestyrelsesmøde, at behovet for en sportslig korrekt afvikling af 3F Liga nødvendiggør en suspension af licenssystemet i det kommende år. Suspensionen betyder en Elitedivision med 11 mulige hold i den kommende sæson – inklusiv Skovbakken og B93/HIK/Skjold



Med suspenderingen af licenssystemet for 3F Ligaen får Skovbakken og B93/HIK/Skjold mulighed for at deltage i den bedste række i den kommende sæson. Foto: www.fodboldbilleder.dk 

Ved dagens bestyrelsesmøde havde DBU’s administration på baggrund af klager fra Skovbakken og B93/HIK/Skjold vedrørende manglende tildeling af licens til den kommende 3F Liga, inddraget redegørelser fra licensadministrationen, lovgruppen, licensudvalget og licensappeludvalget.

Administration havde på baggrund af redegørelserne indstillet, at bestyrelsen afviste klagerne, hvilket bestyrelsen besluttede at følge. Det var dermed ensbetydende med, at licensappeludvalgets beslutning om tvangsnedrykning af Skovbakken og B93/HIK/Skjold grundet manglende opfyldelse af licenskravene på ansøgningstidspunktet ikke blev ændret.

Med udgangspunkt i en indstilling fra kvindeelitegruppen diskuterede bestyrelsen herefter mulighederne for at sikre en sportslig korrekt afvikling af 3F Ligaen, idet der i øvrigt var enighed om, at en liga med kun fem hold ikke ville være en hensigtsmæssig udvikling af kvindefodbolden.

Diskussionen mundede ud i en beslutning – med hjemmel i DBU’s love og propositioner – om at suspendere licenssystemet, og følge en indstilling fra kvindeelitegruppen om en midlertidig turneringsordning med plads til de nuværende klubber i 3F Ligaen, som samtidig også inkluderede en invitation til klubberne i kvalifikationsligaen om deltagelse i næste sæsons opstart.

”Jeg vil gerne understrege, at bestyrelsen naturligvis respekterer og anerkender det uafhængige licenssystems afgørelsen. Dem blander vi os ikke i,” sagde DBU’s formand Jesper Møller efter bestyrelsesmødet:

”Vores beslutning er alene et udtryk for, at DBU er til for klubberne, ligesom vi naturligvis ser det som en af vores vigtigste opgaver at beskytte DBU’s turneringer og sikre en sportslig korrekt afvikling af disse. På den baggrund så bestyrelsen sig nødsaget til at tage dette ekstraordinære skridt, som vi håber skaber ro omkring den kommende udgave af 3F Ligaen,” forklarede DBU’s formand om dagens beslutning, der samtidig også er ensbetydende med, at man trækker i arbejdstøjet:

”Suspensionen giver os mulighed for involvering og dialog med klubberne, så vi i samarbejde kan få fastlagt rammerne for de fremtidige licensregler samt evalueret kvindeudviklingsprojekter,” slutter Jesper Møller

Log ind