Landsholdet møder Tyrkiet

Den danske A-landshold varmer op til EM-kvalifikationen med en testkamp på hjemmebane mod Tyrkiet onsdag den 3. september.


Jakob Poulsen og Michael Krohn-Dehli i kampen mod Tyrkiet i 2012. Foto: fodboldbilleder.dk


For det danske A-landshold skydes EM-kvalifikationen i gang den 7. september mod Armenien i Parken, men Danmark får gode forberedelsesmuligheder, eftersom en sidste testkamp mod Tyrkiet netop er blevet fastlagt til stor glæde for landstræner Morten Olsen.

”Jeg er rigtig tilfreds med, at aftalen med Tyrkiet nu er faldet på plads. Nu hvor august-datoen er faldet bort, så er det vigtigt, at vi får en kamp, før vi møder Armenien. Vi fik jo testet en del i forbindelse med de to kampe mod Ungarn og Sverige, så derfor er det vigtigt, at vi kan bruge kampen mod Tyrkiet til at få vores samspil på plads inden vi møder Armenien i Parken den 7. september,” siger landstræneren og fortsætter:

”Det er en kvalitetsmodstander, som vi jo har mødt for nyligt i november 2012, hvor vi spillede en rigtig god kamp, og så har vi set dem for nyligt vinde 2-1 over Sverige, så det er en traditionsrig modstander, som kommer til at matche os godt.”

Uafgjort er det typiske resultat i kampene mellem Danmark og Tyrkiet – både i den seneste kamp i 2012, som endte 1-1 og i de to foregående kampe i VM-kvalifikationsturneringen 2004-2005, som begge endte uafgjort med 1-1 i København og 2-2 i Istanbul. 

Men ser man på de tidligere af de i alt ni kampe, hælder statistikken til Danmarks side med to sejre. Den ene ved EM-slutrunden i England i 1996 (3-0) og den anden venskabslandskampen i Adana i 2004 (1-0), mens den hidtil eneste tyrkiske sejr ligger tilbage til en venskabslandskamp i Ankara i 1992 (2-1).

Kampen vil blive spillet i Danmark, men endeligt spillested og tidspunkt er endnu ikke fastlagt, men vil blive offentliggjort på dbu.dk, så snart det er på plads.  

Log ind