Danmark tror på chancen

I morgen aften møder det danske kvindelandshold Israel i VM-kvalifikationen. Kravet er en sejr, hvis det spinkle håb om kvalifikation til næste års VM-slutrunde skal bevares.

Danmarks kvindelandshold spiller torsdag aften endnu en afgørende VM-kvalifikationskamp, når fodboldkvinderne møder Israel klokken 18.00 (17.00 dansk tid) på Ramat Gan National Stadium i den israelske hovedstad Tel Aviv.

Det simple krav er en sejr, hvis det spinkle håb om kvalifikation til VM-slutrunden i Canada i 2015 skal holdes i live. Suveræne Schweiz har nemlig allerede kvalificeret sig til slutrunden ved at sikre sig gruppens førsteplads med fire kampe tilbage, og Danmark kan derfor kun kvalificere sig via andenpladsen og efterfølgende play off-kampe.

Kun de fire bedste toere i de syv puljer opnår dog adgang til play off-kampene, og med Danmarks 1-1-resultat mod Island på hjemmebane i Vejle i søndags, så ser det meget svært ud for de danske kvinder. Chancen er der dog stadig, og den går holdet naturligvis efter:

”Der er stadig en meget teoretisk mulighed for, at vi – hvis vi bliver nummer to i gruppen – kan komme i play off. Og så længe det er matematisk muligt, tror vi på det, men det kræver en sejr mod Israel, og det er pigerne 100 procent indstillede på,” siger kvindelandstræner Nils Nielsen.

Også anfører Line Røddik ser frem til kampen og til at kunne revanchere præstationen mod Island:

”Jeg ser rigtig meget frem til at vise, at vi er langt bedre, end vi viste mod Island. Vi skal være koncentrerede og fokuserede, men er vi det, så er jeg ikke et sekund i tvivl om, at vi rejser hjem med en sejr i bagagen på fredag.”

I kampen mod Israel er der mulighed for A-landsholdsdebut til målmand Maria Christensen og Luna Gewitz fra Fortuna Hjørring, der begge kommer med en lang række u-landskampe på cv’et.

I forhold til Islandskampen er der skiftet ud på en enkelt plads, idet Simone Boye fik karantæne og derfor blev i Danmark, mens Pernille Harder i stedet trådte ind i truppen efter en længere skadespause.

Kampen spilles torsdag den 19. juni klokken 17.00 dansk tid, og du kan følge kampen via UEFA eller på Kvindernes Fodboldlandshold på Facebook.

Læs mere
Danmark missede VM-muligheden (DBU-nyhed, 15. juni)
Vi skal være skarpe mod Island (DBU-nyhed, 14. juni)
Anføreren tilbage i skæbnekampe (DBU-nyhed, 26. maj)

Log ind