Brøndby idømt bøde på 40.000 kroner

Brøndbyfans’ brug af ulovlig pyroteknik for femte gang er ensbetydende med idømmelse af en bøde på 40.000 kroner fra fodboldens disciplinærinstans.

FC København - Brøndby IF, Parken 5. maj 2014
Foto: fodboldbilleder.dk


Fodboldens disciplinærinstans har idømt Brøndby en bøde på 40.000 kroner for brug af ulovlig pyroteknik i kampen med FC Nordsjælland på Farum Park den 18. maj 2014.

I dommer Peter Kjærsgaard-Andersens indberetning efter kampen fremgik det, at der ved Brøndby IF’s første mål blev affyret et så stort antal romerlys i Brøndbys aflukkede fanafsnit, hvorfor kampen måtte afbrydes i halvandet minut på grund af røgudviklingen. Indberetningen er efterfølgende blevet behandlet af fodboldens disciplinærinstans.

I henhold til reglerne i Cirkulære om Sikkerhed og orden på stadions blev Brøndby pålagt objektivt udebaneansvar, da forseelserne skete fra det afsnit, der var forbeholdt Brøndby IF’s tilskuere, og som det ikke uden videre var muligt for udefrakommende tilskuere, at tiltvinge sig adgang til.

Instansen fandt det godtgjort, at det var de tilskuere Brøndby IF havde ansvaret for i det specifikke tilskuerafsnit, de var blevet tildelt af FC Nordsjælland, der antændte de romerlys, der resulterede i spilstoppet.

Da der var tale om et femtegangstilfælde fastsatte fodboldens disciplinærinstans bødens størrelse til 40.000 kroner jf. DBU’s Love, § 30.1 a) 3.

Jens Hjortskov (formand), Poul Gade (næstformand), Stig Pedersen, Jesper Hansen, Kim Høg Madsen og Steven Lustü har deltaget i sagernes behandling.

Kendelsen mod Brøndby IF kan, jf. DBU’s Love § 31.3 1, ankes til DBU’s appeludvalg inden to uger efter modtagelsen.


Læs den fulde kendelser:
Brøndby IF


Yderligere:

Disciplinært sagsarkiv


Ikke juridisk bindende:
Nyheder om disciplinære sanktioner er journalistisk bearbejdet. Indholdet og formuleringerne er derfor ikke juridisk bindende og forpligtende i forhold til den omtalte kendelse, og kan derfor ikke bruges ved eventuelle anker eller øvrige sagsanlæg i denne forbindelse. Dertil henviser vi til pågældende vedhæftede/linkede kendelse.

Log ind