120 pigespillere fik en unik fodboldoplevelse

Træningsevent fredag i Vejle gav 120 pigespillere fra lokale klubber en helt særlig fodboldoplevelse, da nogle af Danmarks dygtigste trænere gav de mange fremmødte piger både sved på panden, men også masser af gode råd og træningstip.


Dagens holdbillede i Vejle: Foto: DBU



Forud for søndagens landskamp havde landstræner Nils Nielsen også en anden stor opgave.

Han stod nemlig sammen med nogle af Danmarks dygtigste trænere i spidsen for en træningssession for 120 pigespillere fra lokale klubber, der fredag var mødt op på Vejle Atletik Stadion.

Oprindeligt skulle det have være kvindelandsholdet, der stod for træningspasset med efterfølgende billeder og autografer, men på grund af den verserende konflikt mellem Spillerforeningen og Divisionsforeningen havde Spillerforeningen anbefalet landsholdstruppen at undlade i deltage i aktiviteter, der ikke specifikt drejer sig om landsholdstræning og landskamp, hvilket spillertruppen besluttede at efterleve.

Men det lod hverken de 120 piger og deres forældre, der var mødt op sig påvirke af. Og med en masse engagerede af DBU’s landstrænere og talenttrænere samt en masse unge spillere blev fredagens event en stor fodboldoplevelse for alle.

Ikke mindst skabte både sol og landsholdets maskot også stor glæde blandt de mange fremmødte piger, der af trænerne både fik sved på paneden, men også masser af gode råd og træninstips:

”Det var rigtig sjovt, men også lidt vildt, at det landstrænere, der var der. Jeg synes også, det var rigtig sjovt, også fordi jeg var der med andre fra min klub. Det sjoveste var nok at løbe og drible, men også at stoppe og vende med bolden.,” lød det fra Karoline Klinge fra Østbirk, der blev bakket op af klubveninden, Emma Higum Sørensen:

”Det var rigtig godt. Det er sjovt at træne, men synes det sjoveste er at spille kamp. Men det var skægt at træner med landstræneren, men også at møde nogle af de andre piger, nogle af dem møder vi også, når vi spiller kampe.”

Også Josefine Cecilie Jørgensen fra TSIF havde en dejlig dag:

”Ja! Det var ret vildt, at det var landstrænerne, der var med. Jeg har lært en masse ny teknik, tæmninger og driblinger. Jeg vil helt sikkert hjem og øve på på både vendinger men også det, hvor man skal løbe hurtigt gennem en stige – altså hurtige fødder.”

 ”Det var jo fantastisk at se, at vi alligevel kunne give så mange piger en rigtig god oplevelse. Fodbold handler jo om at have det sjovt og ikke mindst fællesskabet. Derfor var det dejligt at se så mange piger på tværs af lokale klubber have det sjovt, både med bolden, trænerne og ikke mindst hinanden. Så håber jeg de også kommer forbi i Vejle på søndag, og hepper på Danmark til sejr!”

Også i Vejle Kommune var man rigtig glade for at arrangementet blev en god oplevelse for alle de fremmødte piger:

”I Vejle Kommune er rigtig glade for samarbejdet om at aktivere de lokale klubber og deres mange pigespillere.  En event som denne er jo i høj grad med til at give ikke kun spillerne en en særlig oplevelse, men også at sætte fokus på pigefodbolden her i vejle og omegn,” lød det fra Peter Ginnerskov, idrætskonsulent i vejle kommune.

Her lidt stemningsbilleder fra dagen:







Log ind