U16: Tyskland stærkest mod Danmark

Danmark fightede men Tyskland tog sejren, da Danmark i holdets 2. kamp ved Nordic Cup tabte 1-0 til Tyskland.

Den danske startopstilling mod Tyskland. En kamp, de danske landsholdspiger desværre tabte. Foto: DBU.

Der var igen i dag stor opbakning fra familie og venner til de danske U16-spillere, da de løb på banen til den anden kamp ved Nordic Cup. Desværre var dette ikke helt nok til at hive point med fra banen, og det blev til et nederlag på 1-0 til Tyskland.

Pigerne virkede klar til kamp, men varmen og de fysisk stærke tyskere gjorde det svært for dem. De tyske piger havde det meste spil i starten af kampen, dog uden at blive rigtig farlige. 12 minutter inde i 1. halvleg lykkedes det tyskernes Annika Kölner at gøre det til 1-0 på et langskud. De danske piger kæmpede fortsat hårdt for at komme mere med i kampen, men det rakte ikke til at skabe de helt store chancer.

Danmark kom bedre med i 2. halvleg, hvor indskiftede Lykke Schou efter fem minutter kom fri på venstre kant og fik et godt skudforsøg mod tyskernes mål. Stor fightervilje fik mere gang i det danske spil, hvilket spillemæssigt resulterede i en mere tæt affære. Danmark pressede på for en udligning i slutningen af kampen, hvor både Kristine og senere Lykke havde fine målchancer, men skarpheden i afslutningerne manglede.

Set i lyset af spil og chancer blev det til en fortjent tysk sejr – det danske hold leverede en rigtig flot kamp og kæmpede for hinanden, men tyskere var et stærkere hold.

U16 pigelandstræner havde denne kommentar efter nederlaget til Tyskland:

”Det var en god kamp - vi kæmpede godt, vi løb rigtig mange meter, prøvede at byde Tyskerne op til dans rent fysisk og det lykkedes faktisk okay – de var bedre end os," sagde landstræner Danny Jung efter kampen og fortsatte:

"De havde flere chancer end os, men vi havde faktisk muligheden for at få minimum uafgjort ved en rigtig fin 2. halvleg og vi lagde ovenikøbet også tryk på i de sidste 10 min. Så alt i alt en meget flot præstation mod et af Europas bedste U16 landshold”.

I morgen er det hviledag, hvor pigerne skal samle kræfter til den sidste puljekamp mod Norge på mandag.