U16: en sjetteplads til Danmark

De danske piger tabte også kampen om femtepladsen med 2-1 til Holland og får dermed sjettepladsen ved dette års Nordic Cup.De danske U16 piger var onsdag i kamp mod Holland om 5. pladsen ved Nordic Cup i Sverige.

Danmark kommer godt fra start og det var tydeligt, at spillerne havde noget at revanchere efter nederlaget til Norge. De danske piger stod godt på banen og lagde fra start et højt pres mod hollændernes mål. Dette resulterende i flere fine muligheder til både Lykke Schou og Anne Katrine Hansen. Danskernes pres bliver belønnet efter 16 minutters spil, hvor Anne Katrine Hansen får tilkæmpet sig et frispark på venstre kant. Laura Leth slår bolden mod bagerste stolpe, hvor Signe Bruun kommer først og header bolden i mål til dansk 1-0 føring.

I minutterne efter er Holland tæt på en udligning, da en misforståelse i det danske forsvar giver en stor chance mod et tomt dansk mål.

Holland satte mere tempo og kom længere frem på banen fra 2. halvlegs start, hvilket resulterede i en udligning efter 54 minutters spil. De danske piger havde svært ved at modstå det hollandske tryk og Holland bringer sig på 2-1 efter 62 mintutter på et flot hovedstødsmål. Selvom varmen tog hårdt på kræfterne, så kæmpede de danske piger for en udligning. Det høje pres tvang Holland til at lave fejl, men selvom det blev til gode scorings muligheder i slutminutterne, så var det ikke nok og Danmark måtte gå fra banen med et nederlag på 2-1.  

”Jeg vil rose dem for at arbejde stenhårdt, hele banden, – både dem der starter inde, og dem der kommer på banen. I 2. halvleg gik gassen lidt af ballonen, jeg synes egentlig, at vi starter rigtig flot i 1. halvleg og følger det taktiske oplæg, det vi har trænet og det vi gerne vil have frem i vores spil. I 2. halvleg sætter Holland lidt mere tryk på, og det kunne vi ikke rigtig modstå. Men fin læring her i sidste kamp, både, hvad angår at spille internationalt og prøve at holde fast i de taktiske ting under hårdt pres, lød det fra landstræner Danny Jung efter kampen.

De danske U16 piger slutter som nummer 6 ved Nordic Cup og fortsætter efter ferien på U17 landsholdet som samles den 19.-20. august i Nykøbing Falster.

Kamprapport

Hold

U16-pigelandsholdet

Kamp

Holland-Danmark

Tid

09.07.2014

Sted

Rimnersvallen, Uddevalla

Status

Nordic Cup - Venskabskamp

Resultat

2-1

Tilskuere

137

Dommer

Briet Bragadottir, Island

Linjedommere

Jovana Kosic, Island og Sandra Österberg, Sverige

4. dommer

Malin Johansson, Sverige

Startopstillingen

Nr

Spiller

Klub

1

Katrine Svane

Team Viborg

2

Laura Leth

IK Skovbakken

3

Laura Frank

Team Viborg

4

Maria Møller Thomsen

Næsby Boldklub

5

Anne Katrine Hansen

Team Viborg

6

Signe Bruun ©

IK Skovbakken

9

Freja Klitgaard

Lemvig GF

11

Lykke Schou

Rårup GIF

14

Mille Gejl Jensen

Varde IF

17

Line Kudsk

Næsby Boldklub

18

Cecilie Struck

Team Viborg

Kampforløb

Min

Status

Spiller

16

0-1

Signe Bruun

54

1-1

Zol van de Ven

62

2-1

Emma van der Vorst

Min

Ind

Ud

36

10. Ditte Høgsted, Team Viborg

Mille Gejl Jensen

41

15. Sofie Henriksen, Vildbjerg

Lykke Schou

42

7. Cecilie Nielsen, Brøndby IF

Anne Katrine Hansen

56

12. Matilde Lundorf, IK Skovbakken

Cecilie Struck

60

8. Caroline Møller, IK Skovbakken

Freja Klitgaard

Ikke benyttet

13

Kristine Dueholm

Lemvig GF

16

Christina Jensen

Herlufsholm GF


Log ind