Talentarbejdet styrkes

DBU optimerer talent set-up omkring U13-U15 drenge med tilknytning af 12 lokale regionaltrænere, som skal fungere i tæt samarbejde med klubberne. Det betyder øget fokus på spillerne i B- og T-licensklubberne.


DBU Regionaltræner vil pr. 1. august 2014 være betegnelse på de trænere, som skal fungere i tæt samarbejde med landets 23 B- og T-licensklubber. T+ arbejdet i klubberne knyttes dermed tættere på DBU, og udvælgelsen til DBU’s talentarbejde styrkes med et bredt fokus på alle spillere i licensmiljøet.

DBU reorganiserede for nyligt talentarbejdet på drengesiden. I den forbindelse er 12 regionaltrænere nu blevet tilknyttet på landsplan og skal være med til at optimere samarbejde med klubberne omkring identifikation og udvælgelse af potentielle DBU-spillere. Regionaltrænernes hovedfokus vil i samarbejde med de klubbernes talenttrænere være at sikre, at alle områder er ’støvsuget’ for talenter med potentiale til at blive spillere på et af DBU's talenthold.

DBU Talenttræner Thomas Slosarich - med ansvar for klubberne i øst - ser tilknytningen af regionaltrænerne som en klar optimering af set-uppet.
 
”Det har i et stykke tid været et erklæret mål at komme endnu tættere på klubberne og det store potentiale, som ligger derude. Med regionaltrænerne som vigtige medspillere sikrer vi nu, at vi på tætteste hånd kan følge alle U13-U15 spillere i licensmiljøerne – både spillere i klubben og spillere i deres netværksklubber.” 
 
”Vi ved, at spillerne udvikles i forskelligt tempo. Derfor er det vigtigt, at enhver spiller med potentiale følges tæt, da vi i et lille land som Danmark ikke har råd til at miste nogle af vores talenter,” slutter Thomas Slosarich.

Hver B- og T-licensklub vil have tilknyttet en regionaltræner, som vil være i tæt dialog med klubben omkring deres spillere. Dette vil foregå ved at følge spillere i træning, i kamp og via samtaler med klubbens T+ træner og holdtrænerne.

Oversigt over de 12 DBU Regionaltrænere
(pr. 1. august 2014)

VEST
Michael Rindom - FC Sønderborg, Haderslev FK
Allan Dvinge - FC Skanderborg, AC Horsens
Jan Vestergaard - Thisted FC, Holstebro BK, FC Hjørring, Viborg FF
Thorben Hedegaard - FC Fredericia
Carsten Mikkelsen - Næsby BK, Svendborg fB

ØST
Flemming Lindquist - Hvidovre IF, B.93
Kristian Mørch - HIK, BSV, AB 
Thomas Jacobsen - Slagelse B&I/FC Vestsjælland
Niels Lawaetz - HB Køge/Herfølge/Køge, AB Tårnby
Kim Olsen - Nykøbing FC
Erik Krøger - Holbæk B&I/Nordvest FC, FC Roskilde
Per Andersen - Næstved IF/BK

Mens at regionaltrænerne vil have deres hovedfokus på B- og T-licensklubberne, så vil de to talenttrænere - Martin Bloch og Thomas Slosarich - følge spillerne i A-licensklubberne tæt. 

På baggrund af arbejdet i A-, B- og T-licensklubberne, samt deltagelse på sommerens U14 A-trænerkurser, udtages der efter hver sommer spillere til DBU’s U15 Talentcentre. 

Efter et uddannelsesforløb over et år på talentcentrene findes de første spillere til U16 landsholdet efter det årlige U15 træf slut juni. 

Se videonyhed fra årets U15 træf her.

Log ind