Sådan scorer du på straffespark

Lørdag er der VM i Straffe i Fælledparken, og du kan stadig nå at være med! Her får du gode straffesparksråd fra tidligere FCK-spiller Lars Højer Nielsen. I sin tid i FC København scorede han 11 gange i træk fra straffesparkspletten.


     
Når Danmark ikke kan komme til VM, må VM komme til Danmark! Derfor inviterer DBU og TV 2 til VM-fodboldfest i Fælledparken hele ugen.

På lørdag kan du deltage i VM i Straffe eller møde op og heppe på de deltagende hold! Der vil også være fodboldaktiviteter og konkurrencer, som alle kandeltage i, og om aftenen slutter vi af med VM-bronzekampen på storskærm. VM-fodboldfesten sparkes i gang klokken 10.00.

Hvis du vil være med i VM i Straffe, kan du her få gode råd fra Lars Højer Nielsen, som i dag er chefscout i FC København.

”Jeg synes det er en forudsætning, at man har en god sparketeknik, og så mener jeg, at det klæder straffesparket bedst, at sparkeren er én, som er vant tilat være målscorer. Derfor ville jeg vælge en angriber eller en offensiv midtbanespiller. De har også mest coolness”, siger Lars Højer Nielsen, som ogsåmener, at man skal vælge en skytte, der har evnen til at være fokuseret:

”På det tidspunkt, hvor jeg scorede 11 mål i træk, sagde man, at man skulle vælge en side, inden man gik til bolden, og den skulle man holde fast i uansethvad. Inden jeg gik til bolden, var jeg altid 100 % fokuseret og vidste, hvor jeg ville sende bolden hen. I dag har kravene ændret sig, fordi målmanden måbevæge sig på stregen”, siger han og fremhæver brasilianske Neymar som en fantastisk sparker:

”Han formår at kigge på målmanden og lade ham gøre udfaldet - og sågar endda indlægge en finte i sit løb – inden han sparker. Men det er jo ikke alle ogenhver, som mestrer den teknik, og så er det altså bedre at holde sig til det, man er tryg ved”, siger Lars Højer Nielsen.

Lars Højer Nielsens gode råd

Råd til træneren:

- Vælg en sparker med coolness
- Vælg den med den bedste sparketeknik
- Vælg en offensiv spiller
- Vælg sparker efter situationen. Kan vedkommende holde fokus, hvis kampen allerede er afgjort?

Råd til sparkeren:

- Vælg det spark, som du er tryg ved
- Indlæg evt. kigge- eller løbsfinte
- Kan du sparke rimeligt højt i et målhjørne, så vil bolden gå i kasse, uanset hvem der står i mål.

Tilmeld dig VM i Straffe her

Læs mere om VM-fodboldfesten i FælledparkenLog ind