Fodboldviden også i sommerferien

DBU afholder for sjette år i træk en dommer- og teenagecamp i Storvorde ved Aalborg i uge 31 målrettet unge dommer- eller trænerspirer. Tilmelding er startet.

Masser af unge fodboldinteresserede vælger at bruge en uge af sommerferien på at blive klogere på fodboldreglerne og på trænergerningen. Her historien om et par af de unge drenge og piger, der tidligere har valgt at tage på DBU's Dommercamp.



For mange unge danske teenagere er sommerferie ellers lig med masser af afslapning, strandture og hænge ud med vennerne.

Men der er også dem, der ganske frivilligt i stedet vælger at tage en uge med skolebænk og praktisk træning i sommervarmen på DBU’s årlige dommer- og teenagecamp i Storvorde ved Aalborg. Og af en helt speciel årsag:

”Jeg valgte camp’en, netop fordi den lå i sommerferien. Jeg kunne godt lide, at jeg fik kurset på en gang i stedet for at skulle af sted over flere gange, hvor jeg ikke havde tid til det på grund af min egen fodbold og skole, ” siger tidligere deltager på teenagecamp’ens B1 træneruddannelse, Rasmus Enevoldsen:

Og målgruppen for camp’en er da netop også fodboldinteresserede unge, der går rundt med en træner eller dommerspire i maven, men som måske har svært ved at få tid til en træner eller dommeruddannelse i en travl hverdag:

”Camp’en er speciel på den måde, at man får en meget fokuseret træning. Når man er af sted, så bliver der snakket fodbold hele tiden sammen med andre kursister som har samme interesse som en selv og er på ens egen alder. Samtidig er det sjovt at prøve en uge, hvor man ikke laver andet end at spille og snakke fodbold. Det er næsten ligesom dengang, man gik på DBU's fodboldskole som lille. Nu får man bare noget viden med i rygsækken,” fortæller Rasmus Enevoldsen.

Også i år afholdes DBU’s årlige dommer- og teenagecamp i Storvorde ved Aalborg i uge 31, der ud over en masse fodboldviden tilbyder overnatning og fælles sociale aktiviteter på tværs – men med tre muligheder ved camp’en,

DBU’s Dommercamp 
DBU Teenagecamp – B-licens
DBU Teenagecamp – C-licens

Hvad synes du bedst om på camp’en?

”Jeg kan godt lide den afveksling der er mellem fodbold teori og fodbold praksis. Man er hele tiden i gang, man sidder ikke bare og lytter til en forelæsning, men man får med samme lov at prøve det af, man lige har lært. Når man begynder sin trænerkarriere i en ung alder, så gør man det fordi man er motiveret til det. Det er derfor godt at komme i gang med en rigtig god grund uddannelse sammen med andre unge trænere og får nye input og feedback fra professionelle instruktører,” fortæller Rasmus, der valgte at give sin trænerviden videre hjemme i klubben efterfølgende.

”Jeg vil helt sikkert anbefale kurset til andre unge som går med en spirende træner i maven. Nu er jeg blevet elitetræner og har været på flere DBU kurser efterfølgende, men for mig står B1 i Storvorde stadig som det mest gennemførte kursus og der det hele startede for mig - og en rigtig god sommeroplevelse.”

Du kan læse meget mere om campen, aktiviteter, program og tilmelding mm. på www.dbu.dk - www.dbu.dk/dommercamp og www.dbu.dk/teenagecamp.

Fodbolddommerskole på Sjælland

Er du sjællænder afholdes der i år også en fodbolddommerskole i Taastrup FC. Fodbolddommerskolen tilbyder ikke overnatning, men er ligeledes en intensiv dommeruddannelse en uge i sommerferien.
Læs mere om tilbuddet på Sjælland her 

Læs også

’Bliv træner eller dommer i sommerferien' ( maj 2014) 

Log ind