Fodboldglæde i udsatte boligområder

Sidste uge var 80 børn samlet i forbindelse med DBU's Get2 Fodboldskole i Københavns Nordvest kvarter. Her skabte de frivillige ledere og trænere i BK Union rammerne om en uge med fodbold og fællesskab på programmet.

For andet år i træk tog ledere og trænere i mod 80 glade børn. Det skete i forbindelse med DBU's Get2 Fodboldskole, der har vist sig at være et populært tilbud blandt børn i udsatte boligområder. Kort fortalt handler det om at give alle børn, uanset hudfarve og postnummer mulighed for at prøve kræfter med det populære sommerferie tilbud. Det har nemlig vist sig at have positiv effekt for den enkelte deltager, der række udover banen. Ligesom det er med til at understøtte foreningslivet i de udsatte områder længe efter fodboldskoletrøjerne er pakket væk.

Derfor var der højt humør, da DBU København og BK Union torsdag holdt åbent hus, hvor man bød velkommen til Københavns Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (O). Her kunne DBU's formand for breddefodbold, Bent Clausen fortælle mere om konceptet, der har vist at være en stor succes. Siden 2011 har man nemlig fordoblet deltagerantallet fra 350 til 700 børn fra udsatte områder, med deltagelse af såvel piger som drenge. 

Ved fodboldbanerne hos BK Union kunne man ved selvsyn opleve de bånd, fodbolden kan skabe. At dømme på de deltagende parter, er der god basis for at bygge videre på succesen. Og måske allervigtigst var begejstringen stor blandt de mange børn, der kunne tage nye tricks og kammeratskaber med sig hjem.

DBU’s Get2 Fodboldskoler 2014

Uge 27: HTI (Høje Taastrup), Herning Fremad, TST (Tilst) 
Uge 28: Bk Union (Kbh. NV.) 
Uge 29: IF 92 (Esbjerg)
Uge 32: PDIF (Odense), Værebro Bk (Bagsværd), Hundige Bk, ACFC (Gellerup, Aarhus), Aab og KB 81 (Aalborg),  Rishøj Boldklub (Køge), Kolding – Munkevænget FI 
Uge 42: Slagelse/Ringparken Boligområde 

DBU’s Get2 Fodboldskoler er en del af DIF’s Get2Sport projekt, der skal understøtte foreningslivet rundt omkring i Danmark. Projektet er støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold.

DBU’s Get2 Fodboldskoler følger samme koncept som DBU’s traditionelle fodboldskoler, bortset fra at deltagerne bliver udvalgt af klubben og kun betaler et symbolsk beløb for deltagelse.   

læs mere om DBU's Get2 Fodboldskoler 

Log ind