Flere C-vitaminer til børnetrænerne

Tallene for C-træneruddannelsen for første halvdel af 2014 er netop opgjort, og der er ingen tvivl: Børnetrænerne er vilde med at uddanne sig!



For at børn og unge kan få den bedste fodboldoplevelse, kræver det dygtige trænere – og dygtige trænere bliver der flere og flere af. DBU og lokalunionernes nye tal for første halvdel af 2014 viser en øget interesse for C-træneruddannelsen, og den vitaminindsprøjtning er til glæde for trænerne, klubberne, DBU og lokalunionerne, men især de børn og unge, som hver dag løber ud på fodboldbanerne i hele landet.

I første halvdel af 2014 har flere kursister deltaget på et C-trænerkursus end i hele 2013. Siden 1. november 2013 og frem til nu har hele 4645 kursister deltaget på et C-trænerkursus – det samlede tal for 2013 var 4471 kursister.

- Udviklingen i antallet af kursister er meget positiv. Det glæder os, at trænerne har taget C-træneruddannelsen til sig, og vi håber og opfordrer til, at endnu flere trænere får lyst til at være med, når efterårssæsonens kurser går i gang, siger Henriette K. Jensen, ansvarlig for DBU’s C-træneruddannelse.

Flest vitamintilskud af Børnefodboldens Basis

Det mest populære C-trænerkursus er stadig Børnefodboldens Basis, og på landsplan har hele 882 kursister gennemført kurset i første halvdel af 2014 – det svarer til en femtedel af samtlige kursister. Netop Børnefodboldens Basis anbefaler DBU alle børnetrænere at starte med, da kurset giver en god introduktion til det at være børnetræner. Her kan du i øvrigt finde en oversigt over, hvilken rækkefølge DBU anbefaler dig at tage C-trænerkurserne.

På andenpladsen over populære C-trænerkurser kommer Fodbold og Motorik, og på tredjepladsen finder man Øvelsesgeneratoren. De to C-trænerkurser som har haft størst fremgang i første halvdel af 2014 er Leg dig til landsholdet og Teenagetræning – begge kurser har fra november 2013 og frem til nu haft næsten dobbelt så mange kursister som i hele 2013.

- Det er glædeligt, at flere trænere har fået øjnene op for et kursus som Teenagetræning. Kurset handler meget om sociale faktorer og om, hvordan vi involverer og ikke mindst fastholder de unge i fodboldklubberne – og det er en meget aktuel problemstilling, som også trænerne kan være med til at løse, siger Henriette K. Jensen.

Find dit C-trænerkursus

Hvis du også trænger til et skud C-vitaminer, så klik ind på din lokalunions hjemmeside og find C-trænerkurserne – der arrangeres løbende kurser henover efterårssæsonen. Finder du ikke det kursus, du søger – så kontakt din klub og undersøg muligheden for at afholde et klubkursus.

Dyk ned i tallene

Tallene for C-træneruddannelsen er opgjort både på landsplan og efter lokalunioner. Du kan se alle tallene for første halvdel af 2014 her. Vil du sammenligne tallene med sidste år, kan du finde tallene fra 2013 her.

Se mere om C-træneruddannelsen her.

Log ind