Antipas spillede lovligt mod OB

Det var ikke i strid med nogle af DBU’s propositioner, da Hobro IK benyttede nyindkøbte Quincy Antipas i weekendens kamp på Odense Stadion.

Første runde af Superligaen betød også sæsonens første protest.

DBU modtog søndag den 20. juli 2014 en protest fra OB efter holdet tabte 1-2 på hjemmebane til Hobro IK, hvor udeholdet benyttede nyindkøbte Quincy Antipas.

Fredagsdeadline ikke lovfæstet

Som en service til klubberne udsendte DBU en mail den 17. juli 2014 med en deadline fredag den 18. juli 2014 kl. 15.00 for indberetning af nye spillere til første rundes kamp, hvis klubben skulle være sikret, at spilleren var spilleberettiget til weekendens kamp.

Denne deadline er ikke lovfæstet, men tiltænkt som en garanti for klubberne i forhold til, at DBU kan nå at behandle en eventuel spillerindberetning efter deadline inden weekendens kamp.

Protesten fra OB vedrører, at Quincy Antipas ikke fremgik af Hobro IK’s spillerliste den 18. juli 2014, da handlen først kom i stand lørdag den 19. juli 2014. Hobro IK indberettede handlen samme dag og fik godkendt brugen af angrebsspilleren dagen inden nordjydernes kamp på Fyn.

Reglerne om spilleberettigelse fremgår af Propositionerne for Herre-DM. Disciplinærinstansen finder ikke, at Hobro IK har overtrådt § 14.2 propositionerne for Herre-DM, idet Quincy Antipas ifølge propositionerne var spilleberettiget på kamptidspunktet. Disciplinærinstansen afviser derved protesten.

Læs kendelsen her.

Kendelsen kan ikke ankes.

Fakta:

For at være spilleberettiget i Superligaen skal hver spiller være registreret på en spillerliste, som indsendes til DBU inden turneringsstart. Dog har klubberne mulighed for at tilføje spillere til listen inden for de to åbne transfervinduer.

Disciplinærinstansen er en uafhængig instans, som består af seks medlemmer, hvoraf tre af medlemmerne er indstillet af Divisionsforeningen. 

Log ind