Årets dommerevent slutter i Parken

Kommunikation, kropssprog & konflikthåndtering: Der er flere store fodboldoplevelser på programmet, når DBU inviterer de danske breddedommere til årets Dommerevent den 7. september 2014. For 170 kroner er der dømt masser af inspiration, netværk og landsholdsfodbold på højeste niveau.


Kommunikation, kropssprog & konflikthåndtering er overskriften på årets dommerevent 2014, hvor man i prisen på 170 kroner også får en landskampsbillet med i købet. Tilmelding er startet. Foto: Gert Vest.”Kroppen snakker – så hør dog efter!!”

Hvad har en skuespiller og den danske fodbolddommer til fælles?  Masser, hvis du spørger skuespiller Dorte Sachmann Møller, der er en af oplægsholderne på dette års Dommerevent 2014 i Brøndby i Idrættens Hus. En inspirations- og netværksdag målrettet fodbolddommere på alle niveauer og en dag, hvor dommerens kommunikation sættes i fokus.

På breddedommereventen vil den danske skuespiller forsøge at sætte ord på, hvordan vi skaber større overensstemmelse mellem det, vi gerne vil kommunikere, og de signaler vi udsender til omverdenen – herunder også hvordan vi med kropssprog kan påvirke en situation.

Og en der om nogen kender til, hvor vigtigt kropssprog er for en fodbolddommers kommunikation på banen, er dagens anden oplægsholder, Superliga- og FIFA-dommer Kenn Hansen, der den højst rangeret danske dommer. Overskriften er her ”Konflikthåndtering i en heksekedel”

Kenn Hansen vil give et unikt indblik i, hvordan han nationalt og internationalt arbejder med at håndtere konflikter med spillere og trænere. Oplægget vil indeholde teoretiske overvejelser samt videoklip fra Kenns kampe, hvor headset-kommunikationen høres.

”Vi vil gerne have fokus på dommerens kommunikation, og bud på nogle redskaber, man som dommer kan benytte til at være mere tydelig i sin kommunikation og ledelse – både på og uden for banen. Derfor er vi rigtig glade for der program vi har fået sammensat, hvor der både er fokus på netop disse emner – OG at der ikke mindst også er tid til inspiration og netværk,” siger Poul Johan Christensen, der er formand for DBU’s Rekrutterings- og fastholdelsesgruppe.

Dommeren skal kende til spillestil

Og mens dagens to første oplægsholdere vil have stor fokus på kommunikation, vil de to sidste være mere målrettet den fodboldfamilie, som dommeren er en del af.

Først er det DBU’s administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer, der blandt giver sit bud på vigtigheden af fodbolddommerens rolle i dansk fodbold, og hvilke ledelsesmæssige paralleller, han ser mellem dommerhvervet og leder i erhvervslivet.

Herefter er det Talentudviklings- og landsholdskoordinator i DBU, Karsten Stiig Nielsens tur. Den tidligere dommeransvarlig i DBU Udvikling vil med udgangspunkt i sin nye jobfunktion varme op til landskampen Danmark-Armenien, som deltagerne senere på dagen skal se. Karsten Stiig Nielsen vil komme med konkrete eksempler på, hvordan et større kendskab til fodboldholds spillestile kan hjælpe dommere i deres virke.

Alle deltagere på Årets Dommerevent vil for 170 kroner både få masser af redskaber, netværk og altså også Danmarks første EM-kvalifikationskamp mod Armenien med i købet, når de tilmelder sig.

”Det bliver forhåbentlig en dag med masser af store fodboldoplevelser for de dommere, der deltager. At kunne slutte dagen i Parken er jo en fantastisk mulighed for ikke kun at se landsholdsfodbold på højeste plan, men også dommerpræstationer på højeste niveau. Så jeg er rigtig glad for at vi har kunnet strikke et så fantastisk tilbud sammen til vores danske fodbolddommere,” slutter Poul Johan Christensen.

Se programmet for dagen her

Tilmelding er åbnet - tilmeld dig her!

Log ind