VM-deltagere vil møde Danmark

Landsholdets manglende deltagelse ved VM-slutrunden i Brasilien til sommer har gjort holdet populært som sparringspartner for VM-deltagere på fem forskellige kontinenter.


Fodboldbilleder.dk


Landsholdets manglende deltagelse ved VM-slutrunden er blevet bemærket over hele verden. Og det er på den positive måde.

For Danmarks fravær ved VM-turneringen i Brasilien har nemlig gjort landsholdet til en særdeles efterspurgt modstander for mange af de 32 landshold, derdeltager ved slutrunden.

Onsdag den 5. marts møder landsholdet England i en venskabslandskamp på Wembley Stadium i London. Det engelske fodboldforbund, The FA, ønskede først atbekræfte aftalen efter, det stod fast, at England og Danmark ikke kunne komme til at mødes under slutrunden, og englænderne derfor kan bruge kampen i deressportslige forberedelse til slutrunden.

DBU har, siden VM-skæbnen blev beseglet i oktober, modtaget tilbud fra en række fodboldforbund, som har det danske landshold meget højt på ønskesedlen overmodstandere til brug for deres landsholds sidste forberedelser op til VM-slutrunden.

”I øjeblikket må vi leve med ærgrelsen over, at vi ikke var gode nok til at komme med til Brasilien til sommer. Og så hjælper det trods alt lidt på denprofessionelle stolthed, at vi har et landshold, der betragtes som en så kompetent modstander, at der er fodboldforbund, der vil hente os rundt i Europa oghele vejen rundt om jorden for at spille mod dem,” udtaler landstræner Morten Olsen.

Helt præcis har DBU fået henvendelser direkte fra fodboldforbundene eller agenturer om kampe mod yderligere ni VM-deltagere fordelt på fem kontinenter. Det erFrankrig og Holland her i Europa, USA og Costa Rica i Nord- og Mellemamerika, Chile og Uruguay i Sydamerika, Australien i Oceanien samt Algeriet ogCameroon i Afrika.

Dertil kommer tilbud fra fodboldforbundene i Tyrkiet og Østrig samt yderligere otte, unavngivne modstandere gennem forskellige agenturer, som også omfatteryderligere VM-deltagere end de ni nævnte.

Fælles for mange af henvendelserne er, at kampene vil være forbundet med både et såkaldt match-fee samt omkostningsdækning og tv-rettigheder til det danskemarked, som også gør de pågældende kampe økonomisk attraktive for DBU.

DBU har allerede takket nej til flere af modstanderne og kampene af forskellige logistiske årsager, men vurderer i øjeblikket sammen med landstræner MortenOlsen de sportslige muligheder og perspektiver i andre af tilbuddene.

Log ind