MENU

Vær med til at præge dansk kvindefodbold!

Der forventes masser af interesse og masser af debat, når DBU i slutningen af januar sætter dansk kvindefodbold på dagsordenen. Noget som både arrangøren DBU og oplægsholder, Axel Boisen, glæder sig til. Tilmeld dig inden torsdag den 23. januar!

 

Kvindefodbolden er i stor udvikling både i Danmark og i udlandet. Senest har 'Vision 2020' sat kvindefodbold på dagsordenen og DBU's Kvindekonference er et led i denne udvikling. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Det er den 27. juli 2014 præcis 40 år siden, at den første kvindelandskamp blev spillet med officiel deltagelse.

Siden dengang har dansk kvindefodbold bugtet sig i bakke, dal kulminerende indtil videre i 2013, der samlet set var det bedste år nogensinde for dansk pige- og kvindefodbold – både sportsligt og på medlemssiden. Fodbold er således nu den største sportsgren for både piger og drenge for tredje år i træk.

Men det kræver et målrettet og benhårdt arbejde og fortsat udvikling at fortsætte en successen – i bredden OG eliten. Derfor inviterer DBU den 26. januar alle klubber og interesserede til en dag kun med fokus på kvindefodbolden og på projektet Vision 2020. En dag, hvor diverse oplægsholdere med hver deres udgangspunkt og mening sætter fokus på den hurtigst voksende idrætsgren blandt piger i Danmark og på verdensplan:

"Jeg glæder mig sindssygt meget til at møde og tale med de fremmødte om, hvordan vi får dansk fodbold op i den internationale elite også inden for samfundsansvar. Vi ved, vi er gode og opfører os ordentligt, men kan vi gøre det endnu klogere og bedre for fodbolden, medlemmerne, de frivillige, forældrene og alle dem der måske ikke lige har sin gang i klubben?" lyder det fra en dagens oplægsholdere, Axel Boisen, der er stifter af CSR-Fonden, og også har en personlig interesse i sporten:

"Jeg glæder mig desuden til at diskutere med de fremmødte om, hvordan vi udvikler fodbold i en retning, hvor der både er plads til at vinde og plads til at have en fest, når man taber 28-0, som mine U-15 piger gjorde det i efteråret :-)," slutter Axel Boisen.

Kæmpe potentiale skal udnyttes

Og en af de ansvarlige for DBU’s første kvindefodboldsdag, Steen Klingenberg, ser ligeledes frem til en dag, hvor debat, netværk og videndeling forhåbentlig ikke kun giver en udbytterig dag for deltagere men også inputs til den fremadrettede udvikling af pige-kvindefodbolden.

”Vi synes, vi har fået sammensat et program, der giver klubber, ledere og andre interesserede et godt udgangspunkt for en dag med fokus på de mange hjørner af kvindefodbolden. Og det bliver spændende at se og høre de forhåbentlig mange ideer, tanker og holdninger, som deltagerne forhåbentlig ytrer sig med i samspil med de forskellige oplægsholdere og under de planlagte workshops,” lyder det fra Steen Klingenberg, der kalder dagen endnu et vigtigt skridt i udviklingen af dansk pige- og kvindefodbold:

”Kvindefodbolden har fået et offentligt gennembrud efter landsholdets flotte præstation ved EM i Sverige. Men vi har stadig rigtig lang vej til, at vi i Danmark får udnyttet det store potentiale, vi har i pige- og kvindefodbolden. Og det kræver et målrettet fokus og benhårdt arbejde i både DBU og klubberne – og det gælder på både bredde og eliteniveau, der hænger omtvisteligt sammen, hvis vi samlet set skal løfte os.”

Tilmeld dig her (deadline torsdag den 23. januar)

Se program, læs mere om oplægsholderne, vision 2020 på www.dbu.dk/kvindekonference2014

 

Log ind