MENU

U21 EM-kamp mod Estland spilles i Farum

U21-landsholdet rykker til Farum til den vigtige EM-kvalifikationskamp mod Estland den 5. marts, hvor der bliver gratis adgang.

Panoramafoto af Farum Park - foto: boesenfoto.dk


U21-landsholdet har siden juni 2007 spillet holdets EM-kvalifikationskampe i Aalborg, men til kampen mod Estland den 5. marts gør man en undtagelse.

Marts i Danmark er jo som bekendt – en ubekendt. Derfor har AaB forhørt sig hos DBU for at høre, om DBU af hensyn til banen ville overveje at spille kampen et andet sted i Danmark.

Selvom banen i Aalborg altid har været blandt Danmarks bedste og dermed været medvirkende til, at U21-landsholdet kunne fastholde sin foretrukne måde at spille fodbold på, så har man anerkendt problemstillingen og som konsekvens af AaB’s henvendelse henvendt sig til Farum for at høre, om det var muligt at benytte nordsjællændernes kunstgræsbane:

”Vores hjemmebane har igennem en lang årrække været i Aalborg, og den har vi altid været glad for. Men til kampen mod Estland er gode baneforhold helt sikkert mere til vores fordel end til esternes. Derfor har vi været opmærksomme på risikoen ved brug af Aalborg Stadion i starten af marts måned. På den baggrund er jeg derfor ikke utilfreds med, at vi nu fået sikkerhed for, at vi kan spille denne afgørende kamp på en bane, der er designet til vores måde at spille fodbold på,” vurderer U21-landsholdets træner Jess Thorup, som dermed bliver den første danske landstræner til at spille en officiel landskamp på kunstgræs.

U21-landsholdet er inde i et afgørende forløb i EM-kvalifikationsturneringen, hvor man er ubesejret i gruppe to - blandt andet på baggrund af meriterende sejre over Rusland og Bulgarien på udebane i efteråret.

Dermed indtager Danmark førstepladsen i tabellen før de afsluttende tre hjemmekampe, hvor de sidste to mod Rusland og Bulgarien spilles i Aalborg den 3. og 9. september.

U21-landsholdet har siden 2007 har et tilskuersnit på 3.814 på Aalborg Stadion, og Jess Thorup håber at få tilsvarende opbakning i Farum til marts:

”Alle ved, hvor vigtigt opbakning er for et hold for at få høstet de sidste ekstra procenter hos spillerne. Vi har jo et hold med en masse profiler, som allerede nu er godt kendt i befolkningen, så jeg håber da, at der er rigtig mange i Københavnsområdet, der vil benytte sig af chancen for at se de spillere, der skal være med til at tegne dansk fodbold i fremtiden og dermed hjælpe os på vej mod EM,” siger den danske U21-landstræner.

Seneste U21 EM-kvalifikationskamp i Farum ligger tilbage i september 2006, hvor U21-landsholdet, anført af Niki Zimling som anfører, tabte den afgørende kamp mod Sverige 2-0, og dermed ikke formåede at kvalificere holdet til de afgørende EM play off-kampen.

Log ind