Jubilæumskamp mod Sverige

DBU fejrer 125 års fødselsdag med jubilæumskamp mod Sverige i Parken onsdag den 28. maj. Fodboldevents i Fælledparken op til kampen.


Zlatan og Bjelland i dens seneste kamp mod Sverige i Parken i 2011. Fodboldbilleder.dk


Dansk Boldspil-Union (DBU) fylder 125 år den 18. maj.

I forbindelse med jubilæet henter DBU landsholdets mest populære modstander gennem tiderne, Sverige, over til landskamp i Parken onsdag den 28. maj.

Uden for Parken forventer DBU at invitere børn og unge til masser af fodboldaktiviteter gennem hele dagen med mulighed for at købe billetter til meget fordelagtige priser for alle under 16 år.


Sverige har vundet mest, Danmark har vundet senest

Sverige som modstander i en jubilæumskamp giver rigtig god mening.

De i alt 102 hidtidige landskampe mellem Danmark og Sverige gør vores broderland til den modstander, det danske landshold oftest har spillet mod.

DBU’s stiftelsesdag den 18. maj ligger midt i den internationale hvileperiode, som det internationale fodboldforbund, FIFA, har dekreteret for landsholdene på grund af sommerens VM-slutrunde. Kampen mod svenskerne bliver derfor spillet 10 dage senere, hvilket er præcis 101 år og 3 dage efter det første møde mellem vores favoritmodstander, som det danske landshold i øvrigt vandt med 8-0.

Den danske storsejr blev indledt og afsluttet på mål af KB-spilleren Kristian Gyldenstein, som rent faktisk noterede sig for et hattrick. De øvrige danske scoringer blev fordelt mellem navnkundige spillere som Anthon Olsen ligeledes med to mål, Vilhelm Wolfhagen, Nils Middelboe og landsholdets all-time mest scorende spiller sammen med Jon Dahl Tomasson, Poul ”Tist” Nielsen.

Danmark vandt i øvrigt returkampen i Stockholm fem måneder senere med 10-0. Men efter den danske dominans op gennem 1920’erne kom Sverige stærkt igen, og den samlede statistik hedder nu 39 danske sejre mod 45 svenske sejre og 18 uafgjorte kampe.


Storsejr i seneste jubilæumskamp

Sverige var også den ene af to modstandere i landskampe i forbindelse med DBU’s 100-års jubilæum i 1989.

Den kamp vandt Danmark ikke mindre end 6-0 på mål to mål af Lars Elstrup samt scoringer fra Flemming Povlsen, Henrik Andersen, Jan Bartram og Michael Laudrup.

Landsholdet har vundet de seneste tre indbyrdes opgør med Sverige; VM-kvalifikationskampen i juni 2009 i Stockholm og returkampen i København i oktober samme år blev begge vundet 1-0 samt venskabslandskampen i Parken i november 2011 med 2-0 på mål af Nicklas Bendtner og Michael Krohn-Dehli.

Billetsalget til kampen vil blive annonceret her på dbu.dk.

Landskampene mod England på Wembley onsdag den 5. marts og mod Sverige i Parken onsdag den 28. maj er de eneste bekræftede landskampe dette forår.

DBU undersøger i øjeblikket muligheden for at spille yderligere en eller to landskampe – givetvis på udebane – i dagene efter kampen mod Sverige.


Læs også:

VM-deltagere vil møde Danmark

Log ind