U16: De engelske værter klart bedst

U16-landsholdet spillede tirsdag den anden kamp i UEFA’s udviklingsturnering på St. George´s Park i England. Modstanderen var de engelske værter, som på dagen viste sig at være en for hård modstander for de danske drenge, der tabte 4-1.

Tirsdag skulle de danske talenter fra årgang 1998 igen i kamp på St. George´s Park i England. Danskerne skulle forsøge at overføre den første times positive takter fra den første kamp mod Belgien. Desværre gik det ikke helt sådan!

U16 landstræner Per Holm havde set sit hold spille 3-3 mod Belgien i den første kamp. I kampen var der mange positive takter, som gerne skulle følges op i kampen mod England. De engelske drenge virkede dog fra kampens start langt mere klar end danskerne, og det var hurtigt tydeligt, at der skulle vente Danmark en meget svær kamp.

Allerede efter 10 min. gik det galt for danskerne. En dyb bold blev spillet bagom det danske forsvar, og så kunne en engelsk angriber nemt score til 1-0. Scoringen rystede danskerne, som havde svært ved at spille sig ud af det engelske pres. Tendenserne fortsatte resten af halvlegen, og derfor var den en naturlig konsekvens heraf, at englænderne fik scoret til 2-0 efter 22 min. En stilling der holdt til pausen.

I pausen var det tydeligt, at hvis man skulle kæmpe sig tilbage i kampen, så skulle der præsteres på et helt andet niveau i 2. halvleg. Den tilgang virkede dog ikke helt, for da man kom ud fra pausen, gik det galt allerede et minut inde i 2. halvleg. Englænderne scorede til 3-0 efter en omstilling, som fuldstændig fangede det danske forsvar i ubalance.

Danskerne virkede naturligt rystede, og havde fortsat svært ved at få spillet sat på egne præmisser. Det lykkedes dog at få en smule fat halvvejs i halvlegen og dette resulterede i et flot reduceringsmål ved Mark Brink Christensen, som kom til bagerst i feltet og sparkede bolden sikkert i mål.

Målet gav danskerne en smule optimisme, men den blev dog hurtigt pillet fra dem igen, da englænderne kort efter slog tilbage, og scorede til 4-1 efter sløset dansk forsvarsspil. Danskerne havde derefter muligheden for at pynte på resultatet, men det lykkedes desværre ikke, og derfor endte kampen med en meget fortjent sejr på 4-1 til England

Efter kampen var det en fattet landstræner, der erkendte dagens niveauforskel.

”Vi tabte ganske enkelt til et bedre hold! Vi mødte en topklassenation, som i dag var bedre individuelt på bolden, de var stærkere fysisk og så manglede vi noget i det individuelle forsvarsspil, da de kom alt for let til deres mål og chancer. På trods af den relativt sløje indsats, så får vi dog skabt en del chancer. Faktisk nok til at vi normalt kan vinde kampen”.

”Jeg er dog glad for, at vi forsøgte at spille spillet, som vi gerne vil det, selvom at mange ting ikke lykkes. Vi kan i dag lære af kampen, at den individuelle kvalitet er afgørende for et holds præstation. Og så skal vi spille som et hold, og arbejde alle mand samlet, for at kunne lykkes, når vi møder de bedste i Verden. Det vil vi arbejde stenhårdt på fremadrettet” fortalte Per Holm.

Kampen gav debut til en enkelt spiller, Mathias Andersen fra AaB.

Danskernes sidste kamp er på fredag, hvor man ved middagstid møder Spanien, som foreløbig har vundet deres to første kampe. Tirsdag vandt de med 1-0 over Belgien.