God dialog til kvindeseminar

DBU og lokalunionerne havde i weekenden samlet både trænere og ledere til Kvindeseminar Øst i Brøndby.


Trænere og ledere diskuterede udviklingsmuligheder for pige- og kvindefodboldens fremtid. 

Søndag formiddag var 64 repræsentanter fra 30 klubber i øst Danmark samlet til kvindeseminar for at drøfte pige- og kvindefodboldens fremtid. Seminaret som er en del af DBU’s Vision 2020, blev indledt ved Steen Klingenberg fra DBU Elite, der kom med en status på vision 2020 inden DBU’s administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer, fortalte om DBU’s nye fortælling, En Del af Noget Større.   

Herefter blev deltagerne delt op i to spor – ét for trænere og ét for ledere. På lederdelen var Claus Bretton-Meyer styrmand og han gik straks i dialog med 32 klubledere om deres udfordringer og potentialet for forandring. Den livlige debat på lederdelen handlede bl.a. om et mere pædagogisk snit i træneruddannelsen og vigtigheden af at lytte til pigernes ønsker og behov:

-Der har været mange gode input og jeg synes det var interessant at høre DBU’s visioner for kvindefodbolden. Claus Bretton-Meyer havde nogle gode perspektiver i lederdelen, og man fornemmer at der er en oprigtig interesse for kvindefodbolden, fortæller Thomas Jakobsen fra FK Sorø Freja. 

På trænerdelen var landstræner, Niels Nielsen, på banen med U14 medier fra talentcenter øst. Over 30 trænere fulgte træningen, der havde fokus på sjov og udviklende træning for piger.

Om eftermiddagen blev trænere og ledere samlet i 10 grupper for at diskutere fastholdelse og rekruttering samt lokalunionernes rolle på kvindesiden. Her var der mange gode input fra klubberne, der så gode muligheder i øget samarbejde med skoler og tættere samarbejde mellem lokalunionerne, og klubberne imellem, som vigtige indsatsområder i fremtiden. Derudover var der enighed fra salen om at kvindefodbolden skal prioriteres højere blandt alle fodboldens interessenter:

-For mig var netværket det vigtigste. Vi har talt med andre klubber og diskuteret vores udfordringer på tværs af klubber og lokalunioner. Det at få kvindefodbolden på dagsordenen og finde ud af at man har samme problemer er et stort skridt på vejen, for derved bliver det også nemmere at løse ting og komme videre, siger Keld Juhl fra FA København.

Der skal lyde en stor tak til de mange klubber som deltog i seminaret.

Læs mere:
VISION 2020
INVITATION TIL SEMINAR

Log ind