11 for Health

Ud fra devisen at trygge og glade børn lærer bedst, tilbydes landets 4., 5. og 6. klasser muligheden for at deltage i et dokumenteret effektivt undervisningsforløb, der kombinerer fodboldspil, sundhedsviden og trivsel blandt kammeraterne.

Med støtte fra Nordea-fonden på 8,1 mio. kroner er det nu gjort muligt for DBU og Syddansk Universitet at tilbyde undervisningskonceptet ”11 for Health” i en dansk udgave til 30.000 skoleelever, 1200 skolelærere og 600 skoler. Dermed kan fodbold komme på skoleskemaet i alle landets kommuner i perioden 2018-2020. 

Konceptet sætter, med enkle midler og dokumenteret effekt, sundhed på skoleskemaet i 4., 5. og 6. klasse. Og der er tale om meget mere end fodboldtræning på skoleskemaet to gange om ugen. Helt bogstaveligt skal eleverne lære at drible udenom usunde fødevarer, score gode venskaber og vinde en glæde ved bevægelse og idræt, som de kan tage med sig videre ud i livet. 
I får altså en samlet pakke, der med dokumenteret virkning gør eleverne sundere og øger deres viden om sundhed og trivsel.

Deltagelse i "11 for Health" indebærer, at lærerne deltager i et 2½ dages kursus, der gør dem i stand til efterfølgende at varetage forløbet for deres elever på skolen.

Selve forløbet varer 11 uger, og hver uge skal eleverne igennem 2 lektioner af 45 minutter. Alle ugerne har et nyt budskab om sundhed, som der sættes fokus på gennem de øvelser, som undervisningen indeholder.

I samarbejde med SDU får I mulighed for at teste, hvor meget eleverne har rykket deres sundhedsviden samt deres fysiske form, sundhed og trivsel, i løbet af de 11 uger. 

De foreløbige resultater viser, at projektet gør eleverne stærkere, både fysisk og i forhold til deres viden om sundhed, og det uanset deres udgangspunkt. 
Nogle af de ting som forløbet medfører for eleverne er:

  • Lavere blodtryk
  • Lavere fedtprocent
  • Øget Sundhedsviden
  • Øget trivsel


Læringsplan, materialer, øvelser, og fysiske test er udviklet i et samspil mellem Syddansk Universitet og Dansk Boldspil-Union.

Undervisningsforløbet og startpakke med materialer til jer og eleverne er GRATIS!

Man kan vælge at starte forløbet op enten vinter/forår 2020 eller sommer/efterår 2020, og inden da er der følgende muligheder for at deltage i et lærerkursus:

Kurser i januar/februar 2020:
  • Odense: Mandag d. 20. januar - onsdag d. 22. januar
  • Brøndby: Onsdag d. 29. januar - fredag d. 31. januar
  • Tilst (Århus): Mandag d. 3. februar - onsdag d. 5. februar

Kurser i august 2020:
  • Der vil være kurser i august måned 2020 - forventeligt i Brøndby, Odense og Tilst.
    Kursusdatoerne forventes på plads senest i november 2019 hvorefter de vil blive offentliggjort her på siden.

Har I spørgsmål er I meget velkomne til at kontakte projektleder Tina Enestrøm eller projektkoordinator Mikkel Larsen på mail: 11forhealth@dbu.dk eller på tlf. 4326 2222