Klubbens rolle i fremtiden

VORES FORVENTNINGER TIL DIG

TEKST + ARTIKLER

Det er vigtigt for din forforståelse og debatten på konferencen, at du har forberedt artiklerne sidst på denne side.

 

De danner, sammen med den øvrige forberedelse, konturerne af den kompleksitet og de forventninger samt krav klubben må forventes at blive stillet overfor i fremtidens børnefodbold.

 

KLUBBENS ROLLE I FREMTIDEN

BØRNEFODBOLD – med spilleren i centrum, holdet som arena og en national vision om i tillid, ro og fællesskab skabe miljøer der udvikler ”Verdens bedste holdspillere”.

 

Udtrykt i formlen: [Holdet + Individuelle kvaliteter = Verdens bedste holdspillere].

 

Det er store og flotte ord. Det er en ambitiøs drøm. Det er en drøm de fleste på tværs af klubtilhørsforhold, udviklingssyn, køn, osv. kan se sig selv og dansk børnefodbold i.

 

Men – for at drømmen ikke skal forblive en drøm, skal den blive til adfærd i praksis.

 

Formålet med konferencepunktet ”Klubbens rolle i fremtiden” er at skabe et debatrum, hvor du som deltager, ud fra et indledende oplæg, får mulighed for at debattere: ”Hvilken rolle vil klubben få i fremtidens børnefodbold?”.

 

Vi har ikke mulighed for at nå i bund med debatten på konferencen. Det er derfor ikke vores mål. Vores mål er at skabe grobund for nye, dybere eller andre refleksioner hos alle deltagere.

 

Hvordan sikrer og skaber vi børnefodboldmiljøer i dansk fodbold, der sikrer at børnespilleren med sine specifikke kompetencer og præferencer – lyst, motivation og mening – bliver en succeshistorie?

 

Findes der én rigtig vej? – Eller er forudsætningen for drømmen, at de danske børneklubber i fællesskab sikrer diversitet i miljøerne, og dermed i fællesskab kan opnå drømmen?

 

Jo mere man læser, hører, ser, erfarer og lærer om børnefodbold, uanset om det er debatindlæg, vidensinput fra forskningen, erfaringsbaserede historier eller gode ideer udført til løsninger i virkeligheden – jo mere tydeligt bliver det at kompleksiteten og den samlede mængde af nuancer, kan skabe tvivl hos selv den mest strukturerede, skarpsynede og visionære person.

 

Vi håber at du efter at have forberedt dig til konferencen, kan genkende et billede af børnefodbold som et stort puslespil, hvor de enkelte brikker altid hænger sammen med andre brikker.

 

KLUBBENS ROLLE I FREMTIDEN – DEBAT VED BORDET

Udgangspunktet for debatten med dine bordfæller på konferencen bliver:

  • STRATEGIMODELLEN
    KLIK HER for at genopfriske modellen.
  • UDVALGTE ARTIKLER FRA MEDIERNE 
    De findes som link længere nede på siden.

 

ALLE AKTØRERS ROLLE I FREMTIDENS FODBOLD – PANELDEBAT

I Paneldebatten vil det ikke ”kun” være klubbens rolle i fremtiden der er til debat.


Panelet vil, med samme udgangspunkt som i borddebatten, blive udfordret på alle aktørers rolle når der i fremtiden skabes børnemiljøer, der opfylder drømmen.

 

ARTIKLERNE

BERLINGSKE

  • Ekspert advarer mod for tidlig... - klik HER

 

INFORMATION

  • Elitesport skaber sunde børn... - klik HER 

 

TV2 SPORT

  • Victor Axelsen kommer med en opfordring til alt for seriøse forældre - klik HER