Kvindelandsholdet har netop taget hul på 2024 med en træningssamling i Marbella, hvor Andrée Jeglertz’ mandskab forbereder sig til EM-kvalifikationen, der begynder til april.

Samtidig har holdet fået et nyt islæt i trænerstaben. Mikkel Marker, der til daglig er Head of Physical & Mental Performance i Odds BK, er ny fysisk træner for Kvindelandsholdet. Og han glæder sig:

"Jeg er glad og stolt over at være blevet fysisk træner for Kvindelandsholdet. Det er noget helt særligt at arbejde med landets bedste sportsudøvere og repræsentere Danmark.”

”Jeg ønsker at være en inspirerende kraft for staben og spillerne, så vi sammen kan få fodboldtræningen og den fysiske træning til at gå hånd i hånd og samtidig maksimere den enkelte spillers fysiske præstation. Jeg håber at kunne hjælpe den enkelte spiller tættere på sine drømme og bidrage til, at Danmark kan vinde medaljer,” siger Mikkel Marker.

Marker har en langvarig baggrund som fysisk træner i fodboldverdenen. Siden 2011 har han arbejdet for Odense Boldklub og Lyngby Boldklub i Superligaen – og de seneste fem år har han været i Odds BK. Derudover har han også været landstræner for det danske landshold i atletik.

Mikkel Marker erstatter Anna Rosa, der er gået på barsel efter at have været tilknyttet Kvindelandsholdet som fysisk træner siden 2021.

CV: Mikkel Marker

Født: 16. maj 1986 (37 år)

Uddannelse:

Igangværende: Master of football Injury & Reconditioning, FSI 
2022: Master of football Nutrition, Football Science Institute
2020: Master of Soccer Strength & Conditioning, Football Science Institute 
2018: Performance Coach, Master of Mental Training
2018: UEFA B licens
2014: Master of Science in Sports Science and Health, SDU Odense
2011: Diploma Coach, DIF

Karriere:

2019-nu: Head of Physical & Mental Performance, Odds BK
2015-2018: Head of Physical Performance, Lyngby BK 
2012-2016: Danish National Coach in Track & Field (DAF)
2011-2015: Head of Physical Performance, Odense BK
2010-2017: Head coach Copenhagen Track & Field