Andrée Jeglertz’ rød-hvide tropper tog onsdag hul på landsholdsåret 2024, da Østrig var modstanderen i Marbella. Kampen var en vigtig forberedelse forud for kvalifikationen til EM 2025 i Schweiz, der begynder til april.

Danmark fik en skidt start på kampen. Efter 10 minutter lavede Isabella Obaze en fejlaflevering, der sendte østrigske Barbara Dunst alene igennem. Hun passerede Maja Bay Østergaard i det danske mål. 1-0 til Østrig.

De første 45 minutter var generelt af svingende kvalitet fra Danmark, men alligevel formåede danskerne at skabte flere, gode chancer. Skarpheden manglede dog fra både Pernille Harder og Amalie Vangsgaard, og derfor gik Kvindelandsholdet til pausen bagud med en enkelt scoring.

Efter pausen kom Danmark rigtig godt ud og satte hurtigt Østrig under pres. Første misbrugte Harder en stor mulighed efter et fremragende, dansk angreb. Men kort efter fik den danske anfører endelig bolden i nettet. Et hurtigt opstil endte hos Frederikke Thøgersen i højre side, der sendte et hårdt, fladt indlæg ind i boksen, hvor Harder på bagerste stolpe udlignede til 1-1.

Kvindelandsholdet dominerede det meste af anden halvleg og kreerede flere, fine muligheder, mens Østrig truede på omstillinger. Der kom dog ikke flere scoringer, og derfor endte årets første kamp for Danmark 1-1.

Caroline Pleidrup og Jóhanna Fossdalsá fik begge A-landsholdsdebut i kampen, mens Pernille Harder scorede sit mål nr. 75 for Danmark.

Den 5. marts trækkes der i UEFA lod til EM-kvalifikationen, som spilles fra april til juli.