Futsal DM Senior


Hvert år afholdes der DM i futsal.

I 2019/2020 sæsonen er der 6 hold i Liga Øst og 7 hold i Liga Vest. Holdene møder hinanden to gange indbyrdes. Oprykning og nedrykning sker som følger:

- I øst møder henholdsvis nummer 5 og 6 i grundspillet hinanden i bedst af tre kampe for at sikre pladsen i liga øst. Nummer 6 har hjemmebanefordel i første kamp, mens nummer 5 har hjemmebanefordel i kamp to. Hvis holdene efter afslutningen af de to kampe har samme antal point, så skal der spilles en tredje kamp.

- I vest skal nummer 7 fra grundspillet spille mod det tabende hold fra vest finalen i 1. division i én kvalifikationskamp. Der trækkes lod om hjemmebanefordelen.

 

Finalespillet bliver afviklet således at klubberne fra henholdsvis øst og vest ligaerne spiller geografisk opdelte kvartfinaler, mens semifinaler og finalekampe bliver spillet på tværs af vest og øst rækkerne som følger:

- Kvartfinalerne afvikles i vest over én kamp, hvor nummer 1 i vest har hjemmebane mod nummer 4 i vest og nummer 2 i vest har hjemmebane mod nummer 3 i vest.

- Kvartfinalerne i øst afvikles over bedst af fem kampe, hvor det første hold der vinder tre kampe går videre til semifinalen. Der skal findes en vinder i alle kampe. Nummer 1 i øst har hjemmebane mod nummer 4 i øst i første kamp, hvorefter det går på skift, mens nummer 2 i øst har hjemmebane mod nummer 3 i øst i første kamp, hvorefter det går på skift.
- Semifinalekampene afvikles over to kampe. Af de fire hold der har kvalificeret sig fra kvartfinalerne møder det bedst placerede hold i vest grundspillet det lavest placerede hold i øst grundspillet, mens det bedst placerede hold i øst grundspillet møder det lavest placerede hold i vest grundspillet. De bedst placerede hold i de respektive grundspil har hjemmebanefordel i kamp 2.

- Finalekampene skal afvikles over to eller tre kampe afhængigt af udfaldet af de første to finalekampe. Hvis de to finalister har vundet en kamp hver i de to første finaler, eller holdene har spillet begge opgør uafgjort, skal finalen afgøres i en tredjekamp. Det lavest placerede hold i grundspillet har hjemmebanefordel i første finalekamp. Skal finalekampene afgøres mellem to hold med samme slutplacering i grundspillet vil første finalekamp blive afviklet i ulige år i øst og i lige år i vest.

 

Slutspillet bliver i 2020 spillet i følgende weekender:

Kvartfinaler i øst:
- Runde 1 afvikles 8.-9. februar,
- Runde 2 afvikles 15.-16. februar
- Runde 3 afvikles 22.-23. februar
- Runde 4 afvikles 28. februar
- Runde 5 afvikles 1. marts

Kvartfinaler i vest:
- Afvikles den 29. februar - 1. marts

Semifinaler:
- 1. semifinale afvikles 7.-8. marts
- 2. semifinale afvikles 14.-15. marts 

Finaler:
- 1. finale afvikles 21.-22. marts
- 2. finale afvikles 28.-29. marts
- 3. finale afvikles 4.-5. april