FC Prostata kommunalt og regionalt

FC Prostata giver allerede nu mange prostatakræftpatienter mulighed for at holde sig fysisk aktive sammen med ligesindede. Men for at endnu flere mænd kan spille med i FC Prostata, er det afgørende med kommunal og regional opbakning.

Hold, spillere og trænere har brug for jeres sundhedsfaglige ekspertise og hjælp til at blive opmærksomme på de lokale FC prostata-hold. Findes der allerede et hold lokalt, er det altså vigtigt, at mændene får øjnene op for den unikke mulighed for at styrke både fysik og psyke sammen med andre i samme situation. Og det kan I hjælpe dem med ved at give relevante informationer.

Forskningen viser, at mændenes fysik bliver styrket i form motionsfodbold, og det kan modvirke bivirkninger fra cancerbehandlingen, fx overvægt og diabetes. Dertil kommer en styrket livskvalitet for mændene, som de finder fx i fællesskabet med de øvrige holdspillere. Hvis I overvejer at afsøge muligheden for at lave et lokalt hold, kræver det kun få ressourcer at få holdet i gang.

Få flere informationer hos Christian Døsing Sørensen i Komiteen for sundhedsoplysning på cds@sundkom.dk eller 22 30 32 30.

Video: Det er en gevinst at starte FC Prostata-hold, for både klub, spillere og kommune.