En Del af Noget Større

Fælles Holdfoto


Fodbold kan gøre en forskel. Når vi i DBU taler at være 'En Del af Noget Større’, handler det også om at bidrage til samfundet. Fodbold er mere end blot et spil med en bold, og fællesskabet rækker langt ud over kridtstregerne. Den samler folk uanset baggrund, bevæger og skaber bevægelse. Ikke mindst gennem de mere end 125.000 frivillige, der, med deres engagement, gør en enorm forskel for deres lokalsamfund.

Det er med det afsæt, at DBU ønsker at spille en endnu større rolle i samfundet og påtage os et ansvar, hvor fodbold kan gøre en forskel. Det kan være med sundhedsprojekter som FC Prostata og 11 For Health. Med integrationsprojekter ude i klubberne. Eller med sociale projekter som ’Plads til Alle’ eller Get2Fodboldskoler i svært belastede boligområder.

’En Del af Noget Større’ blev lanceret som en ny vision for DBU i 2014 og skal underbygge fortællingen om, at den enkeltes udbytte af fodboldspiller er større og mere end blot selve spillet. Fodbold kan og bliver brugt til større samfundsmæssige udfordringer, såsom sundhed, integration, socialt samvær og inklusion – både nationalt og lokalt.