#Gamechanger skal med indsatser i klubber, en kampagne og et website hjælpe med, at LGBTI+-personer kan føle sig velkomne i klubber og foreninger til fodbold, håndbold og andre idrætsgrene.

Seksuelle minoriteter kan føle sig udenfor
Hver femte LGBTI+-person føler sig i dag ikke som en del af idrætsfællesskabet. Derfor har Kulturministeriet givet støtte til, at DBU og en række aktører under Idrættens Regnbuekoalition med #Gamechanger kan stå skulder ved skulder i kampen for, at alle kan føle sig velkomne i klubben. Indsatsen kører i 2022-2025.

Klubber kan blive gamechangers
Foreninger og klubber kan gå i front som gode eksempler og sætte fokus på den gode adfærd og kultur - og det kan #gamechanger hjælpe med. Ved udgangen af 2022 skal 50 klubber engagere sig, og fra 2023 arbejdet i disse klubber fortsættes og endnu flere engageres. Klubberne får regnbuebolde, -armbind og bannere samt muligheden for hjælp og rådgivning på kampagnens website og fra #gamechanger-konsulenter

Vil du vide mere?
På #gamechangers hjemmeside kan du finde meget mere information om projektet. Siden er primært
henvendt klubber og foreninger, som har brug for viden og værktøjer til arbejdet med mangfoldighed. 

Sportsstjerner og influenter viser vejen
I en kampagnefilm står sportsstjerner fra fodbold, håndbold og andre sportsgrene sammen om at være gamechangers, mens en sideløbende indsats på sociale medier også engagerer flere influenter, primært fra idrættens verden. 

Hvem er Idrættens Regnbuekoalition?
Koalitionen består af DIF, DGI, DBU, Dansk Håndbold Forbund, Spillerforeningen, Pan Idræt, Institut for
Menneskerettigheder samt Amnesty International, som står sammen om at bekæmpe diskrimination på
baggrund af seksuel orientering og kønsidentitet.

Koalitionen har samlet lanceret indsatsen, læs mere her