Årets Træner 2020

David Nielsen

David Nielsen           

”At være Superliga-træner er et ekstremt job, så man bliver nødt til at have en ekstrem personlighed for at kunne gøre det”, har David Nielsen sagt for nyligt i et interview. AGF og David Nielsen har vist sig at være et godt match på alle fronter, og den passionerede skagbo har givet Aarhus troen på, at ’de hviie’ endelig er bragt tilbage i toppen af dansk fodbold. David Nielsen har siden sin ansættelse i sommeren 2017 skabt et offensivt hold med stor klubånd, der både scorer mål og gør det svært for modstanderne at hente point i Smilets By.  David Nielsen førte AGF til klubbens første medaljer i 23 år, da det blev til bronze i 2019/2020-sæsonen. 

Brian Priske

Brian Priske

Brian Priske har i FC Midtjylland skabt et sammenspillet og ærgerrigt hold med stor vinderattitude. Det viste holdet både i mesterskabskampen, hvor ’ulvene’ tidligt tog spændingen ud af guldspurten, men også ved at nå gruppespillet i Champions League med en samlet sejr over Slavia Prag. Den europæiske mesterskabsturnering gav dog også både trænere og spillere et par vigtige fodboldlektioner i gruppen bestående af Atalanta, Liverpool FC og Ajax Amsterdam. Priske har uden tvivl mere end bestået sit første år som cheftræner i klubben på den jyske hede.                 

Thomas Frank

Thomas Frank     

Thomas Frank har i engelske Brentford fået stor opmærksomhed med sin offensive indstilling og spillestil og samtidig leveret flotte resultater. Ikke kun på banen, hvor det i 2020 kun lige akkurat glippede for Brentford at rykke op i Premier League, men også med sit engagement og management uden for kridtstregerne. Holdet har under Franks ledelse vist stor kontinuitet samt udviklet sig på flere parametre og imponeret både offensivt og defensivt. Både i The Championship, men også i FA Cup’en hvor holdet nåede 4. runde, inden de tabte 1-0 til Schmeichels Leicester, der i øvrigt også blev London-klubbens bøddel i den nuværende Cup-sæson.

Niels Frederiksen

Niels Frederiksen      

Niels Frederiksen kom til Brøndby IF med ambitioner om topplaceringer og medaljer til den københavnske vestegn. Men også med en ambition om, at talenterne skulle have mere plads. Det blev lige akkurat uden for medaljeskamlen i fynboens første år i spidsen for de blågule, men i stedet fik man både på Sydsiden og i medierne en fornemmelse af, at der var gang i noget stort i traditionsklubben. En tydelig og direkte spillestil har allerede givet mange vigtige point på banen i den indeværende sæson, hvor også nye profiler for alvor er slået igennem. Der er for alvor igen er en stærk tro på medaljer i den blågule del af hovedstaden. 

 

ÅR TRÆNER HOLD
2018 Åge Hareide Herre A-landsholdet
2017 Kasper Hjulmand FC Nordsjælland
2016 Ståle Solbakken FC København
2015 Jakob Michelsen  SønderjyskE
2014 Kent Nielsen AaB
2013 Jess Thorup  Esbjerg fB
2012 Kasper Hjulmand  FC Nordsjælland
2011 Ståle Solbakken  FC København
2010 Ove Christensen Randers FC
2009 Morten Olsen Herre A-landsholdet
2008 Erik Hamrén AaB
2007 Ståle Solbakken FC København
2006 Lars Olsen Randers FC