Årets Mandlige Fodboldspiller 2019

Christian Eriksen, nomineret Årets Mandlige Fodboldspiller 2019

Christian Eriksen, Tottenham (nu FC Internazionale Milano)

Christian Eriksen har haft et begivenhedsrigt 2019. Tottenham nåede Champions League-finalen og landsholdet er med ved slutrunden ved EURO2020. Christian udfylder rollen som offensiv midtbanespiller enten centralt eller på kant på højeste niveau. Han har på både klub- og landshold været kampafgørende og dermed en af de absolutte profiler. Christian er teknisk fremragende i alle detaljer og har et blik for spillet, der rækker langt ud over det normale.

Kasper Schmeichel, vinder Årets Mandlige Fodboldspiller 2019

VINDER: Kasper Schmeichel, Leicester City FC

Også i 2019 har Kasper Schmeichel været en af de absolutte profiler. Både på sit klubhold Leicester og på det danske landshold. Kasper er helt åbenlyst en af lederne på holdet – både på og udenfor banen og har i årets løb været kampafgørende med fantastiske redninger. Hvem husker ikke hans præstation mod f.eks. Schweiz?

Thomas Delaney, nomineret Årets Mandlige Fodboldspiller 2019

Thomas Delaney, Borrussia Dortmund

Thomas Delaney har gennem længere tid spillet på et stabilt højt niveau. Hans store betydning for holdet ligger i både spilkompetencer og lederegenskaber. Som central midtbanespiller agerer han med kløgt og kompetence – og sikrer balancen i holdets spil. At han vil vinde, kan fornemmes helt op på bageste række. Ved standardsituationer har han understreget sine kompetencer i luftdueller.

Yussuf Poulsen, nomineret Årets Mandlige Fodboldspiller 2019

Yussuf Poulsen, RB Leipzig.

Yussuf Poulsen har haft en rigtig god 2019 sæson. RB Leipzig har været en positiv overraskelse i Bundesligaen – ofte med Yussuf i oplæggerens eller målscorerens rolle. Yussuf Poulsen har også været en vigtig del af landsholdets kvalifikation til slutrunden ved EURO2020. Yussuf er flittig, hurtig, stærk i hovedspillet og aggressiv i sit spil – og er derfor altid farlig for enhver modstander.

 

ÅR SPILLER KLUB
2018 Kasper Schmeichel Leicester City FC
2017 Christian Eriksen Tottenham Hotspurs
2016 Kasper Schmeichel Leicester City FC
2015 Kasper Schmeichel Leicester City FC 
2014 Christian Eriksen  Tottenham Hotspurs 
2013 Christian Eriksen  AFC Ajax / Tottenham Hotspurs 
2012 Daniel Agger Liverpool FC
2011 Christian Eriksen AFC Ajax
2010 Dennis Rommedahl AFC Ajax/Olympiakos
2009 Nicklas Bendtner Arsenal FC
2008 Martin Laursen Aston Villa
2007 Dennis Rommedahl Charlton Athletics / AFC Ajax
2006 Christian Poulsen Schalke 04 / Sevilla FC

Dansk Fodbold Award blev indstiftet i 2006, men DBU har kåret Årets Spiller siden 1963. Se listen over tidligere modtagere her