Årets Kvindelige Fodboldspiller 2019

Pernille Harder, nomineret Årets Kvindelige Fodboldspiller 2019

Pernille Harder
Pernille Harder er dedikeret, modig og et stærkt forbillede. Og så er hun en fremragende fodboldspiller. Offensivspilleren har haft et strålende 2019, hvor hun har vundet ‘The Double’ med sin klub Wolfsburg, scoret mål på samlebånd og været en bærende del af Kvindelandsholdets perfekte start på EM-kvalifikationen.

Ud over sin store målnæse har Harder også et skarpt blik for sine medspillere, er taktisk dygtig, har en super teknik og er en lederfigur på banen. Hun er en næsten komplet spiller.

 

Rikke Sevecke, nomineret Årets Kvindelige Fodboldspiller 2019

Rikke Sevecke
Rikke Sevecke har i 2019 taget et kæmpe skridt i sin karriere. Ikke bare med sommerens skifte til franske FC Fleury fra Brøndby IF, hvor hun var med til at sikre DM-titlen, men først og fremmest spillemæssigt. Centerstopperen er indbegrebet af stabilitet og defensiv styrke. Hun har virkelig udviklet sine lederegenskaber og er vokset både som anfører i Fleury og med ansvar på skuldrene på landsholdet. Sevecke fortjener desuden stor anerkendelse for, at Kvindelandsholdet har holdt buret rent i alle fem EM-kval-kampe i efteråret.

Sanne Troelsgaard, vinder Årets Kvindelige Fodboldspiller 2019

VINDER: Sanne Troelsgaard
Sanne Troelsgaard har igen leveret en stærk sæson, der kulminerede med et svensk mesterskab med FC Rosengård. Troelsgaard er den ultimative holdspiller. Hun arbejder stenhårdt, er ekstremt dedikeret og kan spille de fleste positioner, hvilket gør hende uundværlig både i klubben og på landsholdet. Hun er samtidig yderst målfarlig og har en imponerende evne til at time sine indløb i boksen og score med hovedet. Og så har midtbanespilleren en fremragende fysik, der gør hende ubehagelig at spille over for.

Sofie Svava, nomineret Årets Kvindelige Fodboldspiller 2019

Sofie Svava
19-årige Sofie Svava har braget ind på fodboldscenen i 2019 og kommer ikke til at glemme året lige foreløbig. Hun er blevet både danske og svensk mester med henholdsvis Brøndby IF og FC Rosengård, og så har hun spillet sig direkte ind på Kvindelandsholdets venstrekant med fuld spilletid i alle fem EM-kvalifikationskampe. Svava har et unikt gå-på-mod og er ikke bange for at køre på med den ene højintense aktion efter den anden. Hun er hurtig, aggressiv, dygtig 1-mod-1 og har et super stærkt venstreben. Med hendes kompromisløse indstilling og store talent kan Svava nå rigtig langt.

 

ÅR SPILLER KLUB
2018 Pernille Harder Wolfsburg
2017 Nadia Nadim Portland Thorns / Manchester City
2016 Nadia Nadim Portland Thorns
2015 Pernille Harder Linköping FC
2014 Mariann Gajhede Knudsen Linköping FC
2013 Katrine S. Pedersen Stabæk
2012 Theresa Nielsen,  Brøndby IF
2011 Katrine S. Pedersen Stabæk
2010 Line Røddik Hansen,  Tyresö FF
2009 Maiken With Pape Stabæk
2008 Mariann Gajhede Knudsen, Fortuna Hjørring
2007 Cathrine Paaske-Sørensen Brøndby IF
2006 Cathrine Paaske Sørensen Brøndby IF