Årets Fodboldklub 2020

Borgmester B52

Se hvordan både tidligere spiller i klubben, Nadia Nadim , og byens borgmester overrasker B52/AFC med prisen som Årets Fodboldklub 20202. Video: TV2 Bornholm

KLIK PÅ BILLEDET FOR VIDEO


 

Egi Logo

Errindlev G&I

”På trods….” – kunne overskriften lyde på denne indstilling. For det er måske denne holdning, som gennemsyrer de frivillige kræfter i Errindlev G&I. Trods hårde odds og en Corona-pandemi lever fodbolden nemlig i bedste velgående i klubben på Sydhavsøen. Både med to ’voksenhold’ men også i børne- og ungdomsrækkerne, hvor hold fra klubben har deltaget i både 3:3, 5:5 OG 8:8-rækken (U13/U14) – U14-holdet er faktisk det eneste U14-hold i Lolland kommune! Herudover planlægger klubben en opstart af et pigehold i 2021. Trods blot 35 kontingentbetalende børn i 2020 har året budt på masser af aktiviteter, når restriktionerne tillod – herunder både børnestævner og futsal-stævner. I 2020 blev klubben af DBU-Lolland-Falster/DBU Sjælland bevilliget et klub-udviklingsforløb, der skal gå til udarbejdelsen af ’Den røde tråd’ ”Errindlev style” samt gennemførsel af C2-træner-modul (- C1-mondul blev gennemført i 2019).

B52 Aalborg

VINDER: B52/AFC Aalborg

B52/AFC Aalborg har gennem de seneste 10 år oplevet en markant medlemsfremgang i ungdomsafdelingen. Udviklingen skal først og fremmest tilskrives et stærkt hold af frivillige ledere og trænere, som senest har haft succes med at tiltrække flere pigespillere. Klubben ligger midt i Aalborgs ”Grønlænderkvarter”, et multikulturelt område, hvilket bl.a. kan ses ved, at flere end 20 forskellige nationaliteter er repræsenteret i ungdomsafdelingen. I sommer tilbød klubben med succes en såkaldt Hot Spot aktivitet for kvarterets unge, hvor alle, uanset medlemskab, kunne komme og spille fodbold, der er afviklet Get2Sport fodboldskole, og der er også kommet e-fodbold på programmet. B52’s frivillige har i den svære corona-tid bl.a. omdelt kirkeblade og skraldeposer for Aalborg Kommune for at støtte op om klubben. Og så er det endelig lykkedes at realisere et kunstbaneprojekt, som igangsættes primo 2021, bl.a. til gavn for seniorafdelingen med både kvinder og mænd, samt en meget aktiv Old Boys afdeling.

Stenlille

Stenlille IF Fodbold

Stenlille Fodbold ligger langt fra øverst på rangstigen hvad angår flest medlemmer og bedste resultater, men hvad klubben måske mangler lidt i medlemmer og resultater, topper de på engagement, initiativer, og socialt fællesskab. Klubben har blandt andet i de seneste år arbejdet målrettet på gendannelse af klubbens børne- og ungdomsafdeling med en stor indsats af både frivillige og bestyrelse. Og hårdt arbejde betaler sig, for i 2019 fik klubben belønningen i form af ”Årets børneklub 2019” Den sjællandske klub fremhæver selv klubbens ånd bygger på et solidt kammeratskab, fælles sociale tiltag, Holdninger og handlinger og det, at det ikke altid betyder mest at vinde. Ud fra disse værdier har klubben desuden også genstartet deres cafeteria, hvor ugens ”rigtige aftensmad” hurtigt blev en succes og mange familier, der har valgt at spise aftensmad og hygge efter træning. Blot et af flere initiativer, der gør klubben stærkere og er med til at skabe det stærke sammenhold i lokalområdet.

 

Husumlogomads

Husum Boldklub


Husum Boldklub og lokalområdet omkring klubben har været igennem en enorm udvikling de senere år. Der er flyttet mange nye borgere til området og sammen med en aktiv bestyrelse har man skabt en handlekraftig klub, hvor der er stor fokus på børn og unge, udsatte målgrupper, pige- og damefodbolden og klubbens flagskibe – de to førstehold på herre og kvindesiden. Alt sammen har været med til at skabe et ret unikt klubliv. Bag kridtstregerne har der i længere tid været kæmpet en lang og sej kamp for bedre faciliteter og i dag har de så en ny kunstgræsbane og et stort nyt klubhus fra 2019 til 11 mio. kr., som er et vartegn for hele området. I 2020 under Covid-19 nedlukningen indsamlede klubben 30.000 ved at sælge virtuelle billetter til klubbens hjemmekampe og hjalp i samme periode også kommunen ved at stille klubhuset til rådighed for de lokale daginstitutioner. Klubben er desuden med i DBU Københavns fastholdelsesprojekt for piger samt rekruttingsprojekt for U5 til U7 piger.

 

 

ÅR KLUB  
2019 Frederiksberg Boldklub  
2018 Store Heddinge Boldklub  
2017 Kildemosens Boldklub  
2016 Spjald IF  
2015 IF Bytoften   
2014 Brøndby IF  
2013 FC Skanderborg   
2012 Hvidovre IF  
2011 Kolding Boldklub  
2010 Himmelev-Veddelev  
2009 Jægersborg Boldklub  
2008 Vinding IF  
2007 Tårup IF  
2006 Brande IF