Kvindelandsholdet taber sidste aktion ved Algarve Cup

Det var hverken på grund af manglende vilje eller kilometer i benene, at det danske kvindelandshold i dag måtte se sig slået af Skotland i holdets sidste kamp ved Algarve Cup. Det smalle nederlag på 1-0 betyder, at danskerne ender på sjettepladsen i turneringen.

Angriber Signe Bruun i duel med to skotter i kampen. Foto: Carlotta Erler
Af: DBU Kommunikation

Lars Søndergaards tropper kom til kampen mod Skotland med ét nederlag og senest én sejr i bagagen ved årets træningsturnering ved Portugals kyst. Holdets to puljekampe blev henholdsvis tabt til Norge i sidste minut og vundet 1-0 over VM-deltagerne fra Kina.

Det var derfor en femteplads i årets turnering, der var på spil for de to hold til dagens kamp. På den anden side af midterlinjen på Estadio de Algarve ventede Skotland på de danske kvinder – et hold, der på verdensranglisten er placeret tre pladser under Danmark på en 20. plads.

Det var dog ikke lige til at se i kampens begyndelse, der var domineret af et godt, skotsk opspil. Danskerne kom senere bedre med i kampen, og et par store chancer til både Frederikke Thøgersen og Nadia Nadim burde have sikret danskerne et forspring. I stedet var det modstanderne, der kom første på måltavlen, da stjernespilleren Jane Ross hamrede bolden i nettet efter 35 minutter. 1-0 til Skotland og trods mange indskiftninger af blandt andre Pernille Harder, Sanne Troelsgaard og Julie Tavlo, der alle startede kampen på bænken, blev det aldrig til revanche for de danske kvinder.

Skotland kunne med en 1-0-sejr snuppe femtepladsen i turneringen og efterlader samtidig Danmark på en sjetteplads ud af 12 deltagende hold. Du kan se de største højdepunkter fra kampen i video her nedenfor.

Næste gang Kvindelandsholdet skal i aktion er den 8. april i Strasbourg. Her møder danskerne de mægtige franskmænd, der er værter for VM 2019.