Det danske e-landshold deltager i FIFA eNations Cup 2019

Sammen med 19 andre e-landshold fra hele verden er DBU inviteret til at deltage i FIFA’s nye e-sportsturnering, eNations Cup, der finder sted i London i april.

Det danske e-landshold deltager i FIFA eNations Cup 2019
fodboldbilleder.dk
Af: DBU Kommunikation

Det danske e-landshold skal i aktion igen. Efter at have sikret sejren ved Nordics Invitational-turneringen i Finland i februar er næste turnering nu på plads i kalenderen.

Sammen med 19 andre e-landshold fra hele verden skal Danmark deltage i FIFA-turneringen eNations Cup, der spilles over to dage den 13. og 14. april i London.

”Vi er meget glade for at blive inviteret til den første udgave nogensinde af eNations Cup, og vi glæder os meget til at sende et e-landshold afsted for at forsvare vores ære. E-landsholdets første optræden gik jo som bekendt rigtig godt med en samlet sejr ved venskabsturneringen i Finland i februar, så nu skal vi følge op med endnu en stærk præstation,” siger konstitueret direktør i DBU, Kenneth Reeh.

Hvem der skal repræsentere det danske e-landshold til turneringen bliver offentliggjort inden for de kommende uger, men allerede nu kan vi løfte sløret for en del af proceduren.

Der bliver nedsat et landsholdsudvalg med repræsentanter fra esportsmiljøet i Danmark og DBU, der sammen skal udtage holdet til turneringen.

To spillere skal repræsentere Danmark til turneringen, hvor hver kamp afgøres over tre runder. Én runde mellem to spillere på Playstation, én runde mellem to spillere på Xbox og slutteligt en tredje runde, hvor der spilles to-mod-to på én af de to konsoller.

Turneringsformatet består først af et gruppespil, hvorefter de to bedst placerede hold i grupperne avancerer til knockout-kampe.

Vinderne af turneringen får hver mulighed for at vinde op mod 1500 EA SPORTS FIFA 19 Global Series points, og der spilles med FIFA Ultimate Team – også kaldet FUT – hvor spillerne kan sætte præcis det hold, de ønsker.

Der trækkes lod til grupperne mandag den 18. marts. Blandt de øvrige deltagende nationer findes Sverige, Norge og Finland, som i øvrigt alle blev besejret af Danmark ved FIFA 19 Nordics Invitational i februar, samt USA, England og Frankrig.

Log ind