DBU og Superligaen klar til VAR

Når DBU’s bestyrelse mødes i næste uge, bliver det endeligt besluttet, om VAR skal indføres i Superligaen.

DBU og Superligaen klar til VAR
Foto: Anita Graversen / Ritzau Scanpix
Af: DBU Kommunikation

 

Video Assistant Referee – også bedre kendt som VAR – er på dagsordenen, når DBU’s bestyrelse skal beslutte, om en videodommer skal finde vej til landets bedste fodboldrække.

Der er nemlig blevet råbt ”VAR” fra tilskuerpladserne og hjemme foran fjernsynet i den forgange sæson. Derfor er det planen fra DBU, Divisionsforeningen og Superligaklubberne at implementere video-teknologien, så landets topdommere får muligheder for at se tvivlsomme situationer igen.


DBU og Divisionsforeningen er positive

I DBU er man positiv stemt overfor en evt. indførelse af den nye teknologi, lyder det fra Kenneth Reeh, der er konstitueret administrerende direktør i DBU:

”VAR er kommet for at blive, så det er helt klart et spørgsmål om, hvornår vi hopper med på vognen. Vi mener, at tiden er den rigtige nu, også når vi kigger på de ligaer, vi normalt sammenligner os med,” siger Kenneth Reeh.

Også direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, er klar i mælet:

”Superligaen ønsker fortsat at levere en kampafvikling på internationalt topniveau, og det kan VAR bidrage til. Ved at give dommerne samme mulighed som tilskuere og tv-seere, der kan gense situationer, bliver der færre fejlkendelser til gavn for alle parter. Derfor har klubberne besluttet at anbefale implementering af VAR,” udtaler Claus Thomsen.


VAR i Superligaen

Sammen vil DBU og Divisionsforeningen påbegynde uddannelse af 12-14 VAR-dommere og samme antal assisterende VAR-dommere i efteråret 2019, så VAR kan implementeres i Superligaen i 2020/2021-sæsonen. Selve træningen af de nye dommere skal blandt andet foregå til kampe i Reserveligaen i den kommende sæson.

Hvis VAR bliver implementeret i Superligaen, vil det kunne bruges i følgende situationer:

  • Mål/ikke mål
  • Straffe/ikke straffe
  • Direkte rødt (ikke to gule kort)
  • Forkert identitet på spiller som modtager gult eller rødt kort

Udgifterne til en evt. indførelse af VAR vil blive fordelt mellem DBU og Divisionsforeningen.

Om VAR indføres fra sæsonen 2020/2021 bliver formelt besluttet på næste bestyrelsesmøde i DBU d. 23. juni.

Log ind