Da SønderjyskE og Lyngby BK tørnede sammen den 4. oktober på Lyngby Stadion, blev der i kampens døende minutter tilkendt frispark til udebaneholdet. Lyngbys André Riel anvendte umiddelbart efterfølgende, ifølge dommer Jakob Kehlet, upassende og fornærmende sprogbrug mod modstanderen ved at råbe: ”Rejs dig op, din fucking homo”. André Riel blev tildelt en udvisning for udtalelserne, og råbte efterfølgende på vej ud af banen, ifølge dommer Jakob Kehlet: ”Jeg er ligeglad – han ER en fucking homo”.

Grundet udtalelsernes karakter har dommer Jakob Kehlet foretaget en indberetning af episoden til Fodboldens Disciplinærinstans.

Instansen har behandlet sagen på baggrund af dommerens indberetning, redegørelsen fra Lyngby BK og parternes supplerende bemærkninger. Fodboldens Disciplinærinstans har på den baggrund tildelt André Riel en tillægsstraf på 52 karantænepoint svarende til tre spilledages karantæne. 

Instansen har fastsat sanktionen på baggrund af spillerens overtrædelse af Fodboldlovens §12 og DBU´s Adfærdskodeks, som har til formål at ”fremme fairplay, inklusion og gensidig respekt mellem mennesker og at holde fodbolden fri for usportslig og uetisk adfærd.”

Du kan læse hele kendelsen her.