MENU

DBU’s Ungdomsfond uddeler 255.000

Brødeskov Idrætsforenings modtager 20.000 kroner fra DBU’s Ungdomsfonds støttemidler, mens en ung fodboldglad mand får 15.000 kroner til at genoptage sit efterskoleophold efter sin kræftbehandling.

DBU´s Ungdomsfond har netop bevilliget støtte til 22 fodboldklubber og to personer, der har søgt om privat støtte landet over. Fælles for klubberne er, at de kæmper for at fremme ungdomsfodbolden i deres lokalområde. 

Mette Bach Kjær, bestyrelsesmedlem i DBU’s Ungdomsfond, fortæller, at det glæder hende at se de mange ansøgninger, fonden har modtaget. Hun fortæller også, at det store legat er fladet til Brødeskov Idrætsforening, da de demonstrerer et ekstraordinært stort engagement i deres ungdomsafdeling, som også arbejder på at inkludere børn fra socialt udsatte familier. 

”Vi i Ungdomsfonden glæder os over, at vi har det privilegium at uddele penge til gode formål. Brødeskov Idrætsforening får 20.000 kroner, fordi vi gerne vil støtte det engagement, som ligger i at arrangere en tur for 100 ungdomsspillere på tværs af både årgang og køn. Med turen viser Brødeskov Idrætsforening, at de lægger stor vægt på trivsel og fællesskab for både drenge og pigespillere. Derudover vil en del af pengene gå til at hjælpe børn fra socialt udsatte familier med at blive en del af foreningslivet i Brødeskov, og det ligger godt i forlængelse med DBU’s værdier om, at der skal være plads til alle,” siger Mette Bach Kjær. 

Brødeskov Idrætsforenings fodboldafdeling fortæller, at turen skal gå til at styrke det sociale arbejde i klubben og styrke båndet på tværs af årgange og hold. 

I 2016 blev DBU’s Hjælpefond nedlagt og lagt ind under DBU’s Ungdomsfond med det tiltag, at nogle af midlerne skal øremærkes privatpersoner, der har brug for en håndsrækning. 
En af dem, der i denne omgang har fået glæde af dette, er en talentfuld, fodboldglad ung mand, der blev ramt af kræft, mens han gik på Vejle Idrætsefterskole tidligere i år. Som følge af sygdommen og dertilhørende behandling måtte han stoppe sit ophold og forlade sine kammerater. Hans store drøm er at vende tilbage til efterskolen næste år, hvilket fondens midler går som bidrag til. Prognosen for at han er færdigbehandlet 1. august og dermed kan genoptage hverdagen på efterskolen, er heldigvis god.

Nedenfor er en liste over modtagere af Ungdomsfondens støtte:

Borup IF, Bramming Boldklub, Brande IF, Brødeskov Idrætsforening, Dronninglund Fodboldklub, FC Ballerup, Føllenslev Særslev IF, Harboøre IF, Hesselager Fodbold, Hørning IF, Juelsminde IF, KLG Fodbold (Kollund-Lind), Løgstrup GIF, Morud IF, NIK Fodbold, Ommersyssel IF, RB 1906, Roskilde Gymnastikforening, Sydmors IF, Terndrup IF, Vejle Boldklub, Østbirk IF, Øster Ulslev Boldklub, AAIF/Midtbornholm Fodbold.

Log ind