MENU

Første kvinde i herrernes 2.division

Frida Mia Klarlund Nielsen bliver den første kvindelige dommer i herrernes 2.division. Det stod klart, da DBU’s dommerindrangeringsgruppe offentliggjorde indrangeringen for de bedste danske ligaer.


Frida Mia Klarlund Nielsen bliver første kvindelige dommer i 2. division. Foto: Fodboldbilleder.dk


Det er aldrig sket før, at en kvinde styrer slaget i den mandlige 2. division. Men det er nye tider! DBU’s indrangeringsgruppe offentliggjorde onsdag formiddag listen over de nye dommere i de bedste danske rækker. Her stod det klart, at der er fem nye dommere i 2. division. Heriblandt Frida Mia Klarlund Nielsen.

Frida Mia Klarlund Nielsen skriver derfor danmarkshistorie, når hun i marts måned forventes, at dømme sin første kamp i 2. division. 

”Da jeg startede dommerkarrieren, havde jeg ikke forventet, at jeg skulle stå her. Men efter jeg kom længere og længere op i systemet, har jeg rykket mit mål. 2. division har været mit mål, siden jeg startede Projekt Topdommer med DBU, hvor vi sammen satte os nogle realistiske mål – og at det nu er lykkedes for mig er bare så fedt,” siger Frida Mia Klarlund Nielsen, som allerede er godt forberedt til den kommende sæson i 2.division:

”Jeg er så heldig, at jeg har været linjedommer i en del 2.divisionskampe, så jeg har forberedt mig allerede nu – i og med jeg har sat mig ind i holdene, så jeg glæder mig egentlig bare til at styre slagets gang,” siger Frida Mia Klarlund Nielsen.

Hos DBU’s indrangeringsudvalg er begrundelsen for Frida Mia Nielsen oprykning klar:

”Frida har gjort det fremragende i Danmarksserien i den seneste sæson, hvor hun har gjort fine fremskridt. Derfor mener vi, at hun er klar til at tage næste skridt op til 2. division,” siger Claus Bo Larsen – Formand for DBU’s Dommergruppe og fortsætter: 

”Vi er rigtig glade for – og stolte af, at vi for første gang får en kvindelig dommer i 2. division for herrer. Vi glæder os til at se Frida i aktion, og så håber vi på, at det kan sende et signal til andre kvindelige dommere om, at det bestemt er muligt at komme til at dømme i de øverste rækker for herrerne også, hvis man lægger tid og kræfter i arbejdet”. 

Frida Mia Nielsen er 26 år gammel og tog sin dommereksamen i 2006 på DBU’s Dommercamp. Siden er det kun gået fremad, og i 2010 rykkede hun op som dommer i 3F-ligaen og i 2013 bestod hun DBU’s fysiske test for herredommere og rykkede op som linjedommer i 2. division. Sidste år blev hun udnævnt til FIFA-dommer og fungerede desuden også som 4. dommer i mændenes 1. division.

Ingen ændringer i SL og 1. division
Som følge af FC Vestsjællands konkurs skal der spilles 15 kampe færre i 1. division, hvilket svarer til 60 dommeropgaver med linje- og fjerdedommere. Derfor er der ikke behov for flere dommere i 1. division lige nu, hvorfor man ikke har justeret indrangeringen her. 

Også i Superligaen forbliver dommerteamet status quo indtil den nye struktur træder i kraft til sommer, hvorefter DBU vil tilpasse dommerindrangeringen. 

De nyoprykkede dommere er derfor som følger:

2.division
Anders Skjødt Petersen
Frida Mia K. Nielsen
Jonathan Bak Dragsted
Michael Rasmussen
Patrick S. Rasmussen

Divisionslinjedommere
Jesper Dahl
Jim Jeppesen

Kvinde 1. division
Line-Marie Rasmussen 

Se alle dommerne for de bedste danske rækker herLog ind