MENU

150.000 til børn i nød

Fodboldens frivillige har samlet 150.000 ind til børn i katastrofer. Til Red Barnets landsindsamling var 191 fodboldspillere og holdledere på gaden for at samle ind til fordel for børn på flugt og børn i katastrofer. Det kom også klubberne til gavn.

Fodboldbolde og indsamlingsbøtter plejer ikke at have noget med hinanden at gøre. Men for DBU og Red Barnet har det alligevel været tilfældet. Et samarbejde mellem DBU og Red Barnet gik nemlig ud på, at de klubber der engagerede sig i Red Barnet landsindsamling ville få hvad der svarer til 15 % af det beløb de selv samlede ind. De penge kan så bruges til klubbens ture, stævner og udstyr. 

Lene Brown Jørgensen er den ene af to holdledere for klubben Sundby Boldklub, og hun var med til at organisere, at hendes spillere var ude og samle ind på indsamlingsdagen under navnet; B 1908 årgang 2002.
”Vi havde en skøn dag med god stemning. Der var bagt pizzasnegle som vi spiste sammen inden vi gik ud i mindre hold for at samle ind. Det bedste ved dagen var, at drengene var med på ideen. De var simpelthen så positive”, fortæller hun. 


Tak til Andreas og Sebastian for at være med til at samle penge ind til børn på flugt og i katastrofer, og også skaffe penge til deres egen klub, Sundby Boldklub, som skal bruges til et fælles tur for klubben.

20.000 kr til DBUs klubber
I alt var der 22 klubber der deltog i indsamlingen. Og til sammen fik de 191 spillere og holdledere samlet omkring 150.000 kr. sammen. Ud af det beløb får klubberne tilsammen mere end 20.000 kr. 
”Vi har været rigtig glade for samarbejdet med DBU. Vores landsindsamling handlede om, at samle penge ind til børn på flugt og til børn i katastrofer. Men Red Barnet kæmper også for at sikre at alle børn har et godt og aktivt fritidsliv og at de er en del af gode børnefællesskaber. Derfor er vi rigtig glade for, at have et samarbejde med DBU, og vi håber at de kan få noget rigtig godt ud af de penge de har sikret til deres klubber”, siger Lene Traasdahl Gryning, projektleder på Red Barnets landsindsamling. 

"Fodbolden leverer hver dag fællesskab og integration gennem klubberne. Men vi oplever også, at mange frivillige ledere, trænere og spiller har et ønske og overskud til at bakke op om andres gode sager. Derfor var det oplagt at gå sammen med Red Barnet omkring deres landsindsamling og sikre støtte til en god sag, samtidig med at det også kom klubberne til gode," siger Mikkel Minor, CSR ansvarlig i DBU.

Besøg af hjemis-bilen
Der var også en præmie på højkant. Den klub der havde flest indsamlere på gaden på indsamlingsdagen, vandt et besøg fra hjemisbilen. Det blev B 1908 årgang 2002, der løb med sejren med 26 indsamlere. Tillykke til jer – der er is i vente. 

Red Barnets bedste resultat nogensinde
Red Barnets landsindsamling i år blev den bedste nogensinde, med et flot indsamlingsresultat på 11,8 millioner. 

se også
Landsholdsspillerne og samfundsansvar
Fodbold og integration
Tjen penge og støt børn i nød

Log ind